Eforturi pentru a-l atinge pe Creator

Când cineva întreabă despre sensul vieții, această întrebare îl conduce la o căutare. De unde am venit? Pentru ce sunt? De ce exist? În principiu, această întrebare ne orientează involuntar spre revelația sursei existenței noastre, Creatorul.

Creatorul nu este un zeu care stă undeva pe un nor. Natura este cea care ne înconjoară și ne conduce. În mod inconștient, suntem în permanență în puterea Lui și îi îndeplinim dorințele, instrucțiunile și legile.

Creatorul, sau cea mai înaltă formă a naturii, stadiul său cel mai înalt, este proprietatea bunătății, dăruirii și iubirii; o proprietate absolută care include toată creația. Nu o simțim încă, dar încercăm să o dezvăluim.

Întrebarea referitoare la sensul vieții ne aduce pe fiecare dintre noi la o căutare a Creatorului, a sursei și a motivului existenței noastre. Dacă nu răspund la această întrebare, atunci întreaga mea viață va deveni lipsită de sens și urâtă. Ce ar trebui să fac? Prin urmare, încep să caut modalitatea de a-l dezvălui pe Creator.

Aceasta durează milenii; oamenii se angajează în tot felul de sisteme de studiu, inclusiv filozofia, precum și alte practici spirituale. Omenirea s-a pierdut în acest sens, deoarece există aproximativ 2.800 de tipuri de religii, credințe și învățături. Niciuna dintre ele nu se bazează pe ceva; sunt destinate omului să se convingă de presupusul lor adevăr și astfel să poată exista.

Cu toate acestea, există o știință foarte interesantă numită „știința revelării Creatorului”, care își propune să-l dezvăluie pe Creator unui om din lumea noastră. Nici alte științe, nici religii, nici alte credințe sau metode nu și-au stabilit un astfel de scop. Aceasta este cunoscută sub numele de știința Cabala.

Oamenii care ajung la e sunt deja pregătiți sau parțial pregătiți pentru acest lucru. Dar sunt și ei în interiorul procesului. Pe măsură ce încep să studieze Cabala, trec prin multe etape care îi cerne parcă ca printr-o sită. Doar câțiva ajung cu adevărat la revelația Creatorului. Dar, în timpul nostru, acest lucru, în principiu, a fost pregătit pentru toată lumea. Prin urmare, toată lumea este invitată.

Din emisiunea de pe Ka TV „Cabala – Știința vieții” din 01.03.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: