Egalitatea este un principiu de bază al naturii

Lupta pentru egalitate este o caracteristică a întregii naturi: mineral, vegetal, animal și uman. Toți se străduiesc să realizeze egalitatea. Așa acționează o forță comună pentru a ne conduce la unitatea absolută.

Existăm în acest câmp, dar noi trebuie să simțim natura, întreaga dorință de a primi plăcere și rețeaua conexiunilor noastre împreună cu Creatorul, care se îmbracă în ea și este revelat acolo.

Prin urmare, egalitatea nu poate fi stabilită de sus. Egalitatea este deja rezultatul corectării, atunci când avem toate datele obținute din simţirea unei conexiuni comune și a forței care acționează între noi. Și acest lucru se va întâmpla în curând.

Baal HaSulam descrie legile naturii într-o societate corectată atunci când forțele naturii se îmbracă în materia acestei lumi. Lumina vine de sus și se îmbracă în toate dorințele, chiar și cele mai materiale. Deși acest lucru poate părea nerealist, un cabalist vede clar această stare viitoare și nu se teme să ne spună despre asta.

Baal HaSulam scrie că nu se pot efectua acțiuni materiale până când nu suntem capabili să le realizăm într-o formă sufletească internă, spirituală, în interiorul dorinței. Dacă poți îndeplini acest lucru în dorința ta, atunci poți acționa cu mâinile tale, dar nu și invers. În caz contrar, vom începe să construim comunismul pe modelul sovietic sau kibutzuri.

În primul rând, este necesar să educăm o persoană în iubirea de aproape, ca de sine însuşi. Conform pașilor pe care îi parcurgem în relațiile dintre oameni, este posibil să construim o societate care să sprijine acest lucru. Dar întreaga construcție merge din interior spre exterior.

Din partea a 3-a a  Lecţiei zilnice de Cabala 11/26/20, “Conectând lumea, în Ultima Generaţie”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: