Egalitatea între bărbați și femei: bună sau rea?

Cabala și relațiile

Sfaturi despre cum să construim relații de succes bazate pe principiile spirituale și pe înțelegerea naturii noastre

O femeie își îndeplinește rolul fiind opusă (și nu egală!) unui bărbat.

Rolurile bărbaților și femeilor au devenit atât de neclare, încât oamenii sunt confuzi cu privire la care ar trebui să fie rolurile ideale ale bărbaților și femeilor. Acest lucru a afectat relațiile dintre bărbați și femei și chiar a făcut ca oamenii să devină confuzi cu privire la propriile identități.

Oricât de mult ne dorim să creăm o egalitate simplă, clară – conform înțelegerii noastre, în cele din urmă, nu este în beneficiul bărbaților sau femeilor. Nu ne face viața mai echilibrată, armonioasă, corectă sau fericită – și asta pentru că felul în care căutăm să creăm „egalitatea” este împotriva legilor naturii.

În loc să învățăm din natură cum să ne organizăm viața, ne-am gândit că suntem deasupra naturii și am inventat propriile reguli. Cu toate acestea, viețile noastre dovedesc că suntem, de fapt, parte a naturii. Prin urmare, trebuie să lăsăm natura să ne învețe cum să creăm relații perfecte între noi și să trăim în armonie unul cu celălalt.

Este exact ceea ce ne permite să facem înțelepciunea Cabala – dezvăluie legile naturii, permițându-ne să vedem cel mai bun mod de a acționa față de ceilalți, fie față de bărbați, femei, copii sau întreaga lume. Fără această cunoaștere, ne este imposibil să ne aranjam viața într-un mod sensibil. Mai degrabă, cu fiecare zi care trece, vom experimenta doar mai multe probleme și suferințe.

Dar cum a început confuzia în jurul rolurilor noastre sexuale? La urma urmei, relația dintre bărbați și femei este doar dezechilibrată la oameni. În lumea animalelor de exemplu, masculul îi furnizează întotdeauna femelei tot ce are nevoie. Problema cu oamenii este că totul funcționează în funcție de ego, și nu în funcție de îndatoririle pe care le are un sex față de celălalt. Tocmai ego-ul a făcut ca relațiile noastre și rolurile de gen să fie dezechilibrate.

Deci, care este calea echilibrată prin care ne putem construi viața? Este scris că o femeie a fost creată pentru a fi de ajutor împotriva unui bărbat. Adică, o femeie își îndeplinește rolul și îi oferă ajutorul de care are nevoie tocmai fiind opusă (nu egală!) unui bărbat. A fi opus lui înseamnă a-l ajuta să atingă scopul spiritual și așa îl ating amândoi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed