Egiptul şi unitatea – două lucruri incompatibile

Munca fiilor Israelului în Egipt este munca de unificare în grupul de zece. Totuşi, această unificare este imposibilă în Egipt; prin urmare, au fugit de acolo. La urma urmei, ei au vrut să se unească în dorinţa de a se bucura. În Egipt, toate problemele sunt realizarea faptului că nu suntem capabili să ne unim, indiferent cât de mult am încerca.

Astfel, au trecut şapte ani de saţietate şi şapte ani de foamete în încercările noastre fără succes. Totuşi, de fiecare dată obţinem definiţii din ce în ce mai subtile şi mai sublime şi într-un final am ajuns la nevoia de a ieşi din Egipt. Moise înţelege că este necesar să ne separăm de Faraon; el se duce la Faraon şi îi cere să elibereze poporul.

Dar înainte nu era o asemenea conştientizare şi era neclar că o persoană era dominată de dorinţa de a se bucura. Chiar şi acum ni se pare că este suficient să facem un efort, iar noi ne vom uni. Aşa că am încercat din nou şi din nou şi au trecut 400 de ani cu aceste încercări, adică pe toate cele patru etape.

Nu poate exista unificare în Egipt; până la urma noi suntem în egoismul nostru! Şi chiar dacă ajungem la o anumită unitate, apoi, pe următorul grad, descoperim că a fost egoistă şi nu de dragul dăruirii, aşa cum ni s-a părut nouă.

Anii exilului sunt gradele. Dacă ne aflăm în anul 250 al exilului, înseamnă că am reuşit să ne unim pe gradul 250. Însă dintr-o dată este revelata linia stânga, arătându-mi că nu este nicio unitate şi că urăsc pe toată lumea. Înseamnă că acum, pe gradul 251, am descoperit o dorinţă de a mă bucura mult mai mare decât înainte. Aşa că urcăm pe aceste grade, păşind cu piciorul stâng, apoi cu cel drept.

Există unitate în Egipt, însă este egoistă. Până la urmă, tot Egiptul este aranjat pentru noi ca să înţelegem că nu vom avea o viaţă în egoism.

Din prima parte a lecţiei zilnice de dimineaţă de Cabala 3/9/18, Scrierile lui Rabash, Treptele scării „Care sunt cele două discernăminte dinainte de Lishma”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: