Egoism imens și o iubire absolută

608.01Întrebare: Ura dintre prieteni și dorința de a se ucide reciproc, despre care este scris în Cartea Zohar ,rămâne mereu?

Răspuns: Dar, desigur! Această separare rămâne și peste ea se creează o uniune și, în plus, cea mai mare, cea mai absolută iubire. Dar trebuie să existe deasupra urii, altfel nu există.

Nu există o singură calitate. Numai Creatorul reprezintă o calitate – calitatea dăruirii și a iubirii. Și creația trebuie să existe separat de Creator, altfel se va pierde. Dacă ne dizolvăm complet în El, atunci nu mai existăm.

Cum ne putem asigura că existăm și suntem egali cu Creatorul, asemănători în toate? Pentru aceasta există două calități în noi: egoismul original, absolut și îmbrăcămintea de pe el, dăruirea și iubirea absolută, altruismul absolut. Una se suprapune peste cealaltă. Dar una nu poate exista fără cealaltă.

Adică suntem creați din două calități opuse, dăruirea și primirea, iar aceste două calități se completează reciproc.

Prin urmare, în interior există ură absolută și egoism, care se transformă în revărsarea sa externă în iubire și dăruire.

Și atunci o persoană rămâne o persoană, o creatură, dar complet egală cu Creatorul. Acest lucru nu este perceput de noi. Nu înțelegem asta. Egoismul este numit „ajutor împotriva ta”, ca și cum ar exista opus ție.

El nu stă în fața mea, ci în mine. Mi se pare a fi adversarul meu, dar de fapt, când începi să-l corectezi, vezi că ai ceva de corectat, ceva de ridicat deasupra, datorită căruia poți învăța, atinge și construi singur.

Prin urmare, este materialul din care restabiliți statuia spartă. Fără aceste piese egoiste, nu ați avea nimic de colectat. Nu lucrezi cu egoismul în sine. Lucrezi la lipirea bucăților de suflete împreună, lucrezi la conexiunea dintre sufletele corupte.

Din emisiunea de pe KabTV „Puterea cărții Zohar” # 3

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: