Egoismul dăunează vieții noastre

115.06Cu toții trebuie să parcurgem două etape ale drumului nostru, iar prima este exilul din spiritualitate. Această etapă este foarte lungă, deoarece mai întâi se dezvoltă natura neînsuflețită, vegetativă și animată.

Apoi apare un om care trebuie să treacă prin patru niveluri de dezvoltare: neînsuflețit, vegetativ, animat și vorbind în interiorul omului, până când începe să-și dea seama că este sub controlul voinței de a primi de dragul său. Egoismul ne ține în sclavie, împiedicându-ne să fim liberi. Prin urmare, omul își definește starea ca fiind un exil față de forța dăruirii, forța iubirii și a conexiunii.

De-a lungul istoriei, doar câțiva oameni au ajuns la această concluzie, dar în timpul nostru am intrat în perioada a ceea ce se numește „ultima generație”, când natura împinge toată omenirea să descopere că suntem în exil față de dorința de a dărui, de iubirea reciprocă.

Egoismul ne ține în această teribilă sclavie. Când vom realiza acest lucru, vom înțelege că există o singură cale de ieșire: să strigăm, să cerem, să cerem cu toată puterea, forța superioară, care ne-a plasat în acest exil, să ne aducă în libertate. Diferența dintre exil și răscumpărare este doar o literă „Aleph – א”, care simbolizează revelația forței superioare, Creatorul, în lumea noastră.

Dacă Creatorul este revelat în viețile noastre, vom simți că ieșim din exil, de sub controlul egoismului nostru, care nu ne mai închide într-un colț întunecat al realități. Prin urmare, cel mai important lucru pentru început este să ne dăm seama că suntem sclavii egoismului nostru, faraonul nostru, că lucrăm pentru el cu devotament și dragoste și îi îndeplinim cu ascultare toate capriciile. Nu ne detașăm de el, atât de mult încât suntem solidari cu el. Abia când începem să primim lovituri pentru asocierea noastră cu egoismul, recunoaștem că este preocupat de propriul său bine și nu de beneficiul nostru.

Această revelație vine doar printr-o iluminare specială de sus, de la Creator, care trezește în noi sentimentul că există o altă guvernare în lume, nu numai a acestui teribil egoism. Există o altă guvernare în lumea forțelor conexiunii și a iubirii.

Acum ne simțim între aceste două forțe care luptă între ele și vrem să aparținem forței iubirii, forței binelui. Forța malefică care ne controlează este egoistă și, prin urmare, nu este legată de forța superioară. Se pare că, în loc să ne bucurăm de egoismul nostru, începem să-l percepem ca fiind rău și îi cerem Creatorului să ne scoată de sub controlul forței rele.

Acesta este modul în care treptat ne eliberăm de sclavia egoismului nostru, ieșim din Egipt, din controlul faraonului, de înclinația rea ​​și trecem sub controlul forței bune a dăruirii și iubirii. Suntem întotdeauna sub controlul uneia dintre aceste două forțe, altfel este imposibil: fie una, fie cealaltă. Dacă unul dintre ei se ridică, celălalt cade și invers.

Prin urmare, uitându-ne la procesul istoric prin care a trecut omenirea, putem spune că totul se numește exilul egiptean, începând din primele zile ale creației lumii. Nici măcar nu exista o ființă umană, dar voința de a primi domina deja lumea. Numai că nu era nimeni care să-l identifice și să dorească să schimbe această stăpânire.

Când o persoană descoperă controlul egoismului asupra sa, încearcă să iasă din el și apoi intră în etapa următoare deja în afara Egiptului, în țara Israelului.

Nu există nimic mai mult decât aceste două stări: fie Egiptul, fie pământul lui Israel, iar acum stăm chiar la granița dintre ele, între aceste două dorințe. Să sperăm că vom descoperi rapid controlul înclinației rele asupra noastră și că nu vom dori să rămânem sub ea, vom defini egoismul ca fiind rău și vom trece la controlul dorinței bune.

Prin urmare, există doar două străi în istorie: Egiptul și Israelul. Până astăzi, întreaga omenire a existat în Egipt, cu excepția indivizilor selectați, cabaliștii, care au ieșit deja din ea și ne luminează calea. Tot restul naturii se află sub controlul egoismului, dar în timpul nostru suntem deja capabili să ajungem la dăruire.

Cu cât descoperim mai repede că suntem sub controlul lui Faraon și dorim să evadăm din această sclavie, cu atât ne vom apropia de exodul din Egipt. Această descoperire va fi făcută de întreaga umanitate, odată cu realizarea răului egoismului care ne otrăvește viața, și apoi vom ieși cu toții spre libertate.

Din lecția zilnică de cabală 23/3/21, „Pesach (Paște)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: