Egoismul este baza materiei

260.01Întrebare: Există oameni al căror egoism crește constant. Există oameni care nu au nevoie de nimic și sunt destul de mulțumiți culcaţi pe canapea, privind toată ziua la televizor. Ce este egoismul care crește și unde este?

Răspuns: Egoul este dorința de a te împlini. Ego-ul se află nu numai în fiecare dintre noi, ci și în materia din care sunt formate nivelurile mineral, vegetal și animal. Dacă n-ar fi egoismul, materia nu ar exista.

Materia se simte numai în măsura în care își simte egoismul, în măsura în care simte dorința de a se bucura, de a se susține și de a-și păstra existența.

Unde este egoismul? Egoul se află în interiorul materiei în sine și este, de asemenea, componenta sa spirituală. Dacă ego-ul se schimbă, se schimbă și materia. Egoismul este forța interioară care susține materia și o forțează să existe, care îi forțează electronii și atomii să se rotească.

Cu toții am studiat în școală despre reacțiile chimice și știm care este valența unui element, cum se combină între ele în funcție de electronii liberi din orbita exterioară a atomilor. Aceste stări sunt indicatoare ale egoismului nostru.

Din emisiunea de pe KabTV “Fundamentele Cabalei” 15.12.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: