Egoismul înșelător

962.3Profeți, Cartea lui Ioşua, 8: 1: Și Domnul i-a zis lui Ioşua: „Nu te teme și nu te înspăimânta; ia cu tine toți războinicii și ridică-te, urcă-te la Ai. Iată, am dat în mâna ta pe împăratul Aiului și pe poporul său, cetatea și țara lui.

Întrebare: De fapt, orașul a fost luat prin înșelăciune. De ce este necesar să lucrăm cu egoismul prin înșelăciune? De ce nu o poți lua direct?

Răspuns: Pentru că egoismul are dreptate: vrea să se bucure, să primească. Nu înșeală pe nimeni. El conduce o persoană către plăcere, o împlinește. De aceea ne este atât de greu să renunțăm la el.

Trebuie să acționăm prin înșelăciune, prin acțiuni ticăloase: pentru a-i ademeni pe războinicii orașului Ai, care sunt în interiorul nostru. Și se dovedește că acționăm întotdeauna într-un mod rău, indirect. În caz contrar, egoismul nu poate fi învins.

Întrebare: Cum ne putem da seama ce este adevărat și ce este fals?

Răspuns: Adevărul este ceva care vine de la Creator și ar trebui să prevaleze în cele din urmă. Și minciuna este orice lucru care funcționează împotrivă. Totuși, totul este relativ. Cine a spus că a primi este rău și a dărui este bine? Există cu totul alte filozofii și metode în care opusul este adevărat. Și ele vorbesc absolut din inimă.

Întrebare: Adică adevărul este înțeles numai dacă există o conexiune cu Creatorul?

Răspuns: Dacă Creatorul stă deasupra acestui lucru și spune că este adevărat, atunci trebuie să-l acceptăm; vom descoperi că acesta este cu adevărat adevărul și la sfârșitul acțiunilor noastre.

Întrebare: Cum pot să aud ceea ce spune Creatorul? Cum mă pot apropia de acest adevăr?

Răspuns: Trebuie să începeți să acționați așa cum spune El, adică să acționați anti-egoist, și treptat veți vedea în asta un înţeles profund interior mai înalt.

Întrebare: Este acesta un postulat corect: Dacă egoismul meu se simte rău, este bine?

Răspuns: În general, da. Dar nu vorbim despre propria tortură sau despre orice fel de chin.

Este nevoie să lucrați cu egoismul foarte frumos, plăcut, direct. Iar înșelăciunea ar trebui să se bazeze pe faptul că îl înșel așa cum înșel un copil când îi dau medicamente dulci. Numai în acest fel. Și de aceea nu simt că înșel, că greşesc cu ceva.

Întrebare: Când spunem că ar trebui să ne urâm egoismul, la ce ne referim?

Răspuns: Egoismul trebuie urât numai pentru că este îndreptat împotriva Creatorului și stă în drumul dintre mine și El.

Și, în același timp, trebuie să-l respectăm. Egoismul este considerat un înger, forța Creatorului, deci nu există nicio cale de a merge nicăieri. Drept urmare, respectul și ura sunt combinate. Trebuie doar să înveți cum să lucrezi corect cu ego-ul.

Din KabTV “Secretele Cărţii Eterne” 7/19/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: