Epidemia nu este o pedeapsă, ci un remediu

De-a lungul istoriei, am primit multe semne din partea Creatorului, Cel bun care face bine. Deoarece avem calități egoiste, opuse Creatorului, am perceput aceste manifestări de grijă și de iubire ca lovituri și nu am simțit nevoia să ne schimbăm.

În același fel, părinții iubitori îl obligă pe copil să învețe dar el nu vrea decât să se joace și nu îi ascultă, crezând că părinții îl urăsc.

Observăm ce se întâmplă în lume: crize, războaie, nenorociri, epidemii – întreaga cale parcursă de omenire in suferință. Și totul pentru că nu am dorit să acceptăm guvernarea Creatorului ca fiind absolut bună și care face bine, adică să ne adaptăm la această guvernare.

Ne-am dorit să evităm instrucțiunile Creatorului, ca niște copii care nu se supun părintelui, care se ascund tot timpul și se ceartă. De aceea viața ne-a fost atât de amară până în ziua de azi.

Acum trecem printr-o lovitură specială, diferită de toate celelalte. Ea vine cu scopul de a calma întreaga lume, toată umanitatea ca să ne transforma într-un tot. Ca și cum părinții, pierzându-și răbdarea, le spun copiilor: „Destul, acum vă liniștiți cu toții!” Și ne aplică  măsuri atât de dure, încât ne liniștim cu adevărat.

Guvernarea Superioară coboară din ce în ce mai mult, apropiindu-se de noi și începe să ne trateze personal, direct.

De ce umanitatea a primit această lovitură puternică? De ce coronavirusul îi înfricoșează pe toți? Până la urmă, suntem obișnuiți cu faptul că în fiecare an și în toate țările mor un număr de persoane și se nasc altele noi. De ce ne este atât de frică de acest virus?

Știm că în decurs de o sută de ani, întreaga populație a pământului se va schimba. Toată lumea va muri și alte persoane se vor naște în locul lor. Dar nu facem asta o tragedie. #Virusul acesta ne dă o lovitură psihologică. Există ceva #dăunător, ascuns între noi, pe care nu îl vedem, nu îl simțim și nici nu știm unde va ataca.

Cu toate acestea, virusul acționează în avantajul nostru, atunci când ne ordonă să ne îndepărtăm unul de celălalt și să nu ne părăsim casele. El pare să spună: „Dacă nu știți să vă relaționați unul cu celălalt, atunci stați acasă! Și dacă apare puțină amabilitate, puteți ieși, dar nu vă apropiați la mai puțin de zece metri unul de altul.”

Virusul ne arată adevărata noastră relație: că nu suntem capabili să ne conectăm și dacă o facem, ne transmitem viruși unii altora, pentru că suntem egoiști. Acest virus este o #dezvăluire a Guvernării Superioare.

Virusul îndepărtează oamenii unul de celălalt pe măsura egoismului lor. El îi face să stea acasă, în loc să producă tot felul de lucruri fără valoare. Ne arată în ce relații (mai corecte) ne putem angaja. Virusul a venit, nu ca să ne facă rău și să ne omoare, ci ca să ne organizeze corect viața. Aceasta este mâna Creatorului, care ne educă cu îngăduință.

Epidemia nu este o pedeapsă, ci un #remediu. Virusul ne răcește relația, încălzită de egoism, dorința de a câștiga, de a reuși și de a-i folosi pe alții. El oprește întreaga cursă.

(din lectia zilnică din 18/03/20)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed