Eroi invincibili

507.05Întrebare: Pavel vă scrie: „Astăzi oamenii spun: „Îți amintești de pandemie? Erau vremurile bune.’ Ce ne așteaptă, dr. Laitman?”

Răspuns: Nu sunt doctor în medicină, dar sunt, într-o anumită măsură, un medic care tratează un om în interiorul lui, Cel care vindecă.

Aș spune că ne așteaptă o perioadă lungă și grea de recuperare. Cu toate acestea, recuperarea este imposibilă fără a simți boala; in caz contrar, pacientul rezistă şi nu doreşte nici un fel de medicament si tratament.

Prin urmare, tocmai cei care susțin faptul că sunt absolut sănătoși: „Suntem eroi invincibili” și așa mai departe, aceștia sunt cei mai bolnavi oameni. Să sperăm că treptat toate acestea vor deveni clare. Îi vom ajuta cu asta. Vor vedea cât de mult se înșală pe ei înșiși și încearcă să-i înșele pe alții. Dar în general desigur, această perioadă sper, începe să fie mai mult sau mai puțin evidentă pentru mulți, nu pentru toată lumea încă, dar pentru mulți.

Întrebare: În calitate de medic, spuneți la întrebarea „Ce ne așteaptă, dr. Laitman?” că vom simți că suntem bolnavi. Acesta este principalul lucru care ne așteaptă?

Răspuns: Da, acesta este principalul lucru.

Întrebare: Transferați asta întregii umanități sau indivizilor?

Răspuns: Începând cu cele mai grave cazuri, care sunt cei care nu sunt conștienți că sunt bolnavi. Ei nu sunt conștienți în așa măsură că încă încearcă să conducă întreaga umanitate, să-i arate calea de urmat.

Întrebare: Credeţi că va începe cu ei?

Răspuns: Nu, va începe, nu cu ei, dar sunt cele mai grave cazuri din secție. Va începe cu pacienții cu deficiențe ușoare, care vor simți că sunt bolnavi într-un fel și că acest lucru nu le oferă posibilitatea de a trăi bine.

Întrebare: Ce fel de boală vom simți? De ce suntem bolnavi?

Răspuns: Suntem bolnavi pentru că nu putem distinge binele de rău  și nu putem acumula binele în noi, să integrăm binele, astfel încât încet, treptat să acopere răul. Acesta este un drum foarte dificil.

Întrebare: Înseamnă că vom căuta acest bine, că ar trebui să-l luăm ca o pastilă pentru a simți că suntem egoiști desăvârșiți?

Răspuns: Acesta este ceea ce va fi considerat rău. Pentru că, odată cu suferinţele noastre de astăzi, invităm deja asupra noastră o astfel de iluminare, de lumină bună, care poate dezvălui unde este de fapt răul în noi.

Comentariu: Acesta este cel mai important lucru. Ne conduceţi la asta tot timpul, astfel încât o persoană să se vadă brusc în felul acesta: furios, rău, nimic bun. Spuneai contrariul: mai ai asta și asta în tine, poți.

Răspunsul meu:: Acesta este acolo doar pentru a începe. Dar cine esti tu? Acesta este un rău absolut. Dar există o scânteie care te va conduce. Trebuie să o amplificăm.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 3/28/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed