Eșecul științei moderne

263Întrebare: Acum mai bine de zece ani am ajuns la concluzia că economia ar trebui integrată cu psihologia și să se lucreze cu psihologia economică. La urma urmei, există un decalaj între ele care împiedică într-adevăr societatea de consum. Ce părere ai despre asta?

Răspuns: Este greu de spus cum să lucrezi cu psihologia în zilele noastre, pentru că oamenii se schimbă foarte rapid și, în general, psihologia este o reflectare a ceea ce înțelegem, gândim și simțim. Economia este, de asemenea, legată de dorințele noastre egoiste: le interpretăm noi corect și cum conectăm toți parametrii?

Cred că ideea în sine este corectă și direcția, în mod natural, corectă. Dar nu cred că astăzi economia și psihologia pot fi legate, pentru că niciuna dintre ele nu este o știință, ci sunt ceea ce o persoană își imaginează așa cum i se pare. Este imposibil să construim un al treilea ceva pe această bază pentru a le conecta împreună, deoarece aceste domenii de cunoaștere sunt într-o stare destul de instabilă astăzi.

Oricum, eu ajung la concluzia că, fără a schimba natura umană, nu există scăpare, nu se poate face nimic. Toate științele și sistemele noastre de management vor dezvălui treptat eșecul lor. Odată pe vremea lui Newton, toate acestea au fost bune și corecte. Dar am trecut deja de această fază.

Astăzi, omenirea intră într-o lume complet diferită și va trebui să o simțim în ansamblu. Numai în acest fel, vom putea să o gestionăm.

KabTV: „Știința managementului”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed