Esența nivelului Erev Rav (Mulţimea amestecată)

547.06Întrebare: Dacă Israel sunt oamenii care au descins din Abraham, atunci când a apărut Erev Rav (Mulţimea amestecată)?

Răspuns: Erev Rav a apărut pe vremea lui Avraam. Practic, ei s-au dezvoltat constant și au devenit chiar mai puternici în Egipt. Egiptul nu înseamnă un loc geografic, ci starea spirituală a unei persoane.

Grupul pe care Avraam l-a adunat în Babilonul Antic s-a mutat într-un alt loc, adică a urcat la un alt nivel, în Țara Canaanului (Eretz Canaan). Aceasta înseamnă că nivelul său se schimbă constant.

Când au ajuns într-o astfel de stare încât au început să se simtă în Egipt, adică sub povara egoismului, forța numită mulțimea amestecată (Erev Rav) a fost dezvăluită în ei și i-a tras înapoi.

Faptul este că, până când ajungeți la corectarea finală, această forță se desfășoară paralel cu voi, vă ajută cu opoziția ei și vă indică defectele, aşa cum orice adversar vă arată unde vă poate face rău. Adică, Erev Rav vă oferă o înțelegere a ceea ce puteți îmbunătăți în voi înşivă.

Din emisiunea de pe KabTV “ Stări Spirituale” 22.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: