Esența și rădăcină unității, partea 2

Cabala nu lucrează cu numerele

Comentariu: Cabala, de regulă vorbește de anumite condiții calitative. De exemplu, oamenii de istorie scriu că trei milioane de oameni au ieșit din Egipt, dintre care 600.000 erau bărbați, iar restul erau femei și copii. Însă Cabala nu lucrează deloc cu numerele. Gematria este o cantitate calitativă.

Este posibil să nu fi fost trei milioane de oameni care au ieșit din Egipt deoarece acest număr înseamnă o anumită cantitate calitativă.

Răspunsul meu: Există un anumit tipar în care stările potențiale ale forțelor spirituale, descrise în sursele principale, trebuie să se materializeze cel puțin odată.

Oamenii de istorie și arheologii caută asta prin propriile lor surse, o măsoară prin standardele lor, o cântăresc în grame și kilograme, o traduc în kilometrii și, prin urmare, ei o fac puțin diferit.

Întrebare: Cum ar trebui să folosim o asemenea informație? Să presupunem că citesc că acum câteva mii de ani a fost exodul din Egipt. Însă eu nu sunt un om de istorie și nu sunt interesat de asta. Cum pot să folosesc asta pentru propriul meu bine?

Răspuns: Noi vorbim despre ridicarea deasupra egoismului nostru, care este făcută de un grup de oameni care se străduie să facă asta. În vremurile noastre, cât și în acele zile, asta se realizează prin anumite acțiuni, eforturi și prin unificarea dintre oameni numită garanția reciprocă.

Nu contează dacă ai existat acum 3000 de ani și astfel te-ai ridicat din egoism, însemnând “ieșirea din Egipt”, sau astăzi, unde o faci într-un grup de oameni, într-un grup de zece, fie aici ori la celălalt capăt al lumii. Până la urmă noi avem multe grupuri care lucrează în țări diferite și vorbesc limbi diferite.

De pe KabTV “Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel”, 3/24/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed