“Este Democrația un rezultat al imaginației noastre?” (Newsmax)

Articolul meu din Newsmax: “Este Democrația un rezultat al imaginației noastre?

După cum ştim, democrația provine din limba greacă și înseamnă „conducerea de către popor”. Lupta actuală pentru putere din America arată un lucru foarte clar: nu există conducerea poporului în America. Adică, s-ar putea să existe o conducere de către popor în America, deși una scurtă, dar când îi lăsați pe oameni să guverneze, ceea ce obțineți este tirania. Nu contează dacă tirania este descrisă ca fiind democratică pretinzând că reflectă voința poporului sau așa cum este cu adevărat, despotism represiv.

Problema cu democrația nu este că ar fi o idee proastă. Libertatea, egalitatea și dreptatea pentru toți sunt noțiuni nobile. Din păcate, nu se pot întâmpla. Nu s-au întâmplat niciodată și niciodată nu se vor întâmpla, până când nu vom învăța valorile necesare chiar pentru a vorbi despre libertate și egalitate. Din moment ce nu am fost învățați niciodată, nu am avut niciodată o democrație. Am avut o mulțime de guverne false și manipulatoare care s-au prefăcut că au grijă de bunăstarea oamenilor, în timp ce se asigurau de fapt de continuarea propriului control. Și pentru că nu am fost învățați niciodată cum sau chiar de ce ar trebui să fim toți egali și liberi, am cedat întotdeauna în cele din urmă naturii noastre de bază, egoiste și am smuls masca democratică de pe fața unei dictaturi în fapt.

Pur și simplu, democrațiile se ridică și cad pentru că nu coincid cu natura umană. Atunci când societății i se impune o structură socială nefirească, societatea o respinge în cele din urmă, oricât de nobilă ar fi,și se retrage în natura sa sălbatică. Dacă doriți o societate cu adevărat nobilă, care trăiește după principii nobile, faceți mai întâi poporul său nobil și apoi el va construi o societate nobilă din proprie voință, întrucât aceasta va fi natura lui.

O privire asupra a ceea ce se întâmplă astăzi în America vă arată nivelul de educație pentru noblețe pe care îl au americanii astăzi. Poate fi dureros să acceptăm, dar dacă nu acceptăm faptele, cum vom putea să le schimbăm?

Priviţi, de exemplu, la ceea ce se întâmplă astăzi cu Primul Amendament. Există libertate de exprimare în America? Oricine este încurajat sau chiar are voie să exprime ceea ce gândește cu adevărat? Arena publică este guvernată de bande de stradă și bande online, iar oricine iese din linie este îndepărtat imediat sau redus la tăcere. Și când nu aveți libertatea de exprimare, nu aveți nici egalitate și, prin urmare, nici democrație.

Dacă doriți să construiți o democrație autentică, trebuie să plecați de la premisa că există mai multe opinii. Dacă există o singură opinie, chiar dacă este a ta, atunci ar trebui să știi că societatea ta nu este democratică. Uniformitatea opiniilor ar trebui să fie primul vostru semn de alarmă. Nu există două persoane care să aibă aceeași opinie și, cu siguranță nici o țară întreagă. Deci, când se aude o singură voce, este în mod implicit, o societate nedemocratică.

Odată ce ai două sau mai multe păreri, trebuie să știi cum să te raportezi la ele. Ar trebui să știți că opiniile oamenilor diferă, deoarece văd realitatea din perspective diferite. Cu toate acestea, toți se uită la aceeași realitate, ceea ce înseamnă că toți văd doar o parte a imaginii și nu toată. Deci, fiecare parte pe care o excludeți din grupul de perspective face ca perspectiva fiecăruia să fie mai deficitară, defectuoasă, parțială și, prin urmare, nepotrivită pentru luarea deciziilor corecte. Doar atunci când toate punctele de vedere diferite sunt evaluate și incluse în procesul decizional, puteți ajunge la un rezultat din care să beneficieze întregul colectiv și care este, prin urmare, durabil. În caz contrar, sunteți obligaţi să creați o altă „democrație”, genul pe care l-am văzut de-a lungul istoriei, care este aici astăzi și dispare mâine.

Din acest motiv, regula de bază în construirea unei societăți durabile, stabilită pe adevărata libertate și egalitate pentru toți, este alimentarea diversității punctelor de vedere, refuzul de a reduce la tăcere orice voce și construirea unei societăți care încorporează toate acele diferențe și ai cărei membri apreciază unitatea dintre ei, mai mult decât apreciază propriile opinii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: