“Este firesc ca o persoană să trăiască într-un cadru?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Este firesc ca o persoană să trăiască într-un cadru?

Este firesc pentru noi să trăim în cadre pentru că am ieșit din nivelul animal al naturii, unde există un cadru foarte clar.

Nivelul animal are un cadru clar de instincte: totul în existența ființei animale, de la gazonul său până la familia ei, este organizat într-o manieră strictă și organizată, cu cât mai puține schimbări posibil.

Dacă ne uităm la viețile primitive ale oamenilor preistorici, cadrele lor erau de asemenea, foarte clare. De asemenea, inventaseră diverse culturi, credințe și moduri de organizare a societății. Asta a fost pentru a menține oamenii organizați exact în funcție de rolul, statutul și vârsta lor în societate. Totul a fost aranjat astfel încât oamenii să-și simtă cadrul fără să poată ieși din el.

Existau definiții clare pentru stăpâni și sclavi, îmbrăcăminte, mâncare, rutina zilnică și pentru copii și nepoți de-a lungul generațiilor. Nimeni nu a acționat în afara cadrelor lor. Vedem o astfel de abordare în toate culturile de-a lungul istoriei.

Bazat pe videoclipul „Este firesc ca oamenii să trăiască în cadre?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed