“Este greșit ca o mamă să fure mâncare pentru copii atunci când nu are suficienți bani pentru asta?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Este greșit ca o mamă să fure mâncare pentru copii atunci când nu are suficienți bani pentru asta?

O mamă disperată care fură mâncare pentru copii este un exemplu clar de situație în care o persoană nu are de ales. O astfel de stare este îngrozitoare și este păcat că s-ar putea petrece într-o societate care irosește în acelaşi timp milioane de dolari zilnic cu prostii inutile.

Asta ne arată că inimile noastre sunt lipsite de conexiune. Am putea deschide un milion de organizații de caritate, cu o mulțime de fonduri și am putea aduna cantități mari de oameni pentru a avea grijă de cei nevoiași și totuși am găsi tot mai mulți copii care au nevoi neîmplinite.

De ce? Pentru că ne lipsește o conexiune inimă la inimă. Noi, ca societate nu reușim să dezvoltăm o astfel de conexiune și ca urmare, suferim în diferite moduri.

Ne lipsește o înțelegere colectivă a nevoii primare de a repara relațiile umane și de a construi o societate bazată pe astfel de relații. În loc să ridicăm conștiința umană, noi ne secătuim, devenind din ce în ce mai răi și mai îndepărtați unul de celălalt, și astfel suntem martorii unor astfel de fenomene în vremurile noastre, cum ar fi mame care fură hrana pentru copii când nu au suficienți bani pentru a o plăti.

Bazat pe videoclipul „ Mamă disperată fură mâncarea pentru bebeluși – răspunsul unui cabalist” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed