Este important să înțelegem ce spune Tora.

Tora descrie atât de multe evenimente diferite. Poate fi totul doar pentru a obține iubirea pentru ființele create, pentru a vă apropia de ceilalți oameni și pentru a vă înlocui ura cu dragostea? De ce este scris acest lucru în Tora, în instrucțiunea dată noua de forța superioară? Nu înțelegem acest lucru.

De fapt, nu este clar cum este posibil acest lucru, deoarece experiența arată că toată lumea este pregătită să rostească cuvinte frumoase, fiecare religie apelează la bunătate și dragoste și, ca urmare, întreaga istorie a umanității este însoțită de ură reciprocă și războaie. Acesta este motivul pentru care este atât de important să înțelegem ce spune Tora. Aceasta descrie singurul lucru care nu s-a întâmplat în istorie.

Baal HaSulam scrie că Tora vorbește exclusiv despre un singur lucru:

despre iubirea aproapelui ca pe tine insuti, adică, despre iubirea oamenilor. Trebuie să îi iubești de parcă nu există nimic în afară de asta: să iubești toată umanitatea și pe fiecare persoană (unii oameni iubesc umanitatea, dar nu iubesc oamenii). O persoană ar trebui să facă totul de dragul iubirii și să trăiască în această lume doar de dragul ei.

Singurul scop al existenței unei persoane în această lume este de a aduce binele tuturor oamenilor. Tora descrie 613 acțiuni de dăruire pe care o persoană trebuie să le îndeplinească și toate sunt în legătură cu alte persoane, în raport cu aproapele sau. Abia atunci o persoană observă Tora, adică își corectează sufletul.

Rabinul Akiva, cel mai mare înțelept din timpurile celui de-al doilea templu, a spus că „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți este o mare regulă în Tora”, întreaga sa esență. Tora este destinată atingerii iubirii pentru oameni.

Ce ar trebui să facem pentru a primi Tora? Trebuie să vrei să o primești! Până la urmă, de ce ai nevoie de ea? A studia Tora înseamnă a studia cum să-ți iubești aproapele. Ești pregătit pentru asta, vrei într-adevăr asta?

Încetul cu încetul, începem să înțelegem că atingerea măreției Creatorului, revelația Lui și atingerea iubirii pentru aproapele sunt unul și același lucru. Iubirea de prieteni și iubirea de oameni nu pot fi mai mici decât iubirea pentru Creator, deoarece unul este îmbrăcat în celălalt.

Această poruncă despre iubirea aproapelui ca pe tine însuți include toate poruncile, adică toate corecțiile pe care o persoană trebuie să le facă în dorința egoistă pentru a o aduce la dăruire, devenind un om drept in totalitate. Și în cadrul acestei iubiri pentru oameni, el va atinge dragostea pentru Creator.

Fiecare poruncă este o corecție a unei dorințe egoiste. Există 613 dorințe într-o persoană și toate sunt egoiste și trebuie să le transformăm în unele dăruitoare.

Din partea a 3-a a Lecției zilnice de Cabala 27/05/20, Scrierile lui Baal HaSulam, „Matan Tora [Dăruirea Torei]“

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: