„Este important să iubim în viață?” – Quora

Michael Laitman, din Quora: „Este important să iubim în viață?”

Principiul iubirii, sau mai precis, să iubim pe ceilalți ca pe noi înșine este cunoscut tuturor; cu toate acestea există o mulțime de confuzii în jurul lui.

Există un acord general între majoritatea oamenilor, potrivit căruia trebuie să existe iubire între oameni, totuși vedem că unii oameni sunt dispuși să elimine părți mari din umanitate, în numele iubirii. Este și mai surprinzător, cât de vag se reflectă acest principiu în diferite religii.

Drept urmare, nu suntem foarte preocupați să ne iubim reciproc, în realitate. Suntem crescuți sub o multitudine de influențe care neglijează complet întrebarea despre modul în care putem ajunge la iubirea adevărată între oameni.

Prin urmare, întrebarea de aici este corectă și cu siguranță ar trebui să ne oprim și să îi acordăm atenție: Este important să iubim în viață? Este cu adevărat importantă iubirea?

Poate că este suficient să îi înveți pe copii morala și să fie o atmosferă generală de respect în rândul adulților. Sau, ar trebui totuși, ca iubirea pentru ceilalți să fie obiectivul vieții, pe care ne străduim să îl atingem în fiecare moment și pe care suntem preocupați să îl simţim pentru fiecare persoană și pentru toată lumea la fel? Poate dacă am stabili iubirea față de ceilalți oameni, în egală măsură, ca obiectiv al nostru, și am încerca să atingem acest obiectiv în cel mai rapid mod posibil, atunci am putea scăpa de multă suferință în umanitate și, în plus, să trăim vieți cu o împlinire mult mai mare și cu fericire.

Prin urmare, aceasta este o întrebare extrem de importantă. Dacă discutăm despre sensul vieții, scopul pentru care am intrat în lumea noastră, atunci de ce neglijăm atât de mult acest principiu?

În esență, suntem extrem de departe de a înțelege faptul că acest principiu este legea  generală a universului și a naturii. Toate celelalte legi pe care le cunoaștem, și în special cele pe care nu le cunoaștem, se rotesc în jurul unei astfel de axe.

Dacă dorim să ne înțelegem pe noi înșine și lumea în care trăim, trebuie să respectăm legile naturii, care sunt în mod fundamental legi ale iubirii și conexiunii. Fără să obținem iubirea pentru ceilalți, sau cum este scris: „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”, nu vom putea descoperi cine și unde suntem.

Iubirea este cheia care ne permite să vedem cu exactitate întreaga imagine a realității, să o  înțelegem, să o simțim, să devenim incluși în ea și să o folosim pentru realizarea de sine.

Dobândind în practică iubire pentru ceilalți, atingem calitatea Creatorului. Alte legi sunt doar fațete și expresii parțiale ale acestei legi fundamentale a realității. Este similar cu modul în care legea gravitației poate fi exprimată în moduri diferite, dar în ansamblu determină întotdeauna modul în care un obiect este atras de altul.

Există un fenomen general și există cazuri particulare ale acestuia. Există o lege a dăruirii universale, iar pentru noi, aceasta este în primul rând exprimată ca principiul social, „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Realizând acest principiu în societate, realizăm legea universală. Aceasta ne controlează și dacă dorim să ne îndreptăm viața în bine, trebuie să aspirăm la realizarea lui.

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: