Este imposibil să ajungi la spiritualitate fără un ghid

749.04Fără credință în înțelepți, este imposibil să ajungem la credință deasupra rațiunii și să ne conectăm cu Creatorul. La urma urmei, nu există nicio legătură directă între dorința noastră egoistă și dorința de a dărui.

Întrucât suntem în interiorul egoismului, nu suntem capabili să sărim în dorința de a dărui și nici nu înțelegem ce este sau cum s-o abordăm. Prin urmare, avem nevoie de un ghid care să ne poată duce de la senzația acestei lumi la simțirea lumii superioare.

Suntem în această lume, adică în dorința de a primi și simțim lumea doar prin ea. Egoismul ne determină toate calitățile, ne controlează inima și mintea. În același timp, vrem să simțim realitatea în dorința de a dărui.

Cu toate acestea, nu știm care este dorința de a dărui și cum să o dezvoltăm pentru a simți o altă realitate, așa cum se spune: „Voi vedea o lume opusă”. Trebuie să trecem printr-o tranziție specială, care poate dura mult timp și să includă multe stări intermediare între această lume și următoarea, stăpânirea dorinței de a primi și dorința de a dărui.

O astfel de tranziție nu se poate întâmpla dintr-o dată, ci conform celor spuse: „Numai bunătatea și mila mă vor urma in toate zilele vieții mele”.

Prin urmare, avem nevoie de un înțelept care trăiește în ambele lumi simultan și care ne poate învăța cum să facem o astfel de tranziție. Nu toată lumea care atinge lumea spirituală poate fi un astfel de ghid. Acest lucru necesită coerență în sentimente și înțelegere, în înțelegerea ambelor lumi și cunoașterea modului de a face tranziția de la o lume la cealaltă pas cu pas.

Proprietatea acestui dirijor se numește Moise. Pe de o parte, el se află în calitățile Creatorului și, pe de altă parte, ca „păstor loial”, își poate asuma această misiune de a îndruma oamenii, discipolii, din această lume în lumea spirituală și de a îndeplini instrucțiunile Creatorului..

Credința în înțelepți, adică învățătorul pe calea spirituală, este la fel ca a crede în calea însăși, a crede în Creator și în toate acțiunile pe care le desfășurăm. Succesul depinde de cât de mult aderez la profesor și îl urmez. Ca și când ai face o drumeție serioasă, când parcurgi o zonă necunoscută plină de pericole, pe cărări nepătrunse, trebuie să ai haine și încălțăminte adecvate, un personal adecvat în mână, sa-l urmeazi pe cel care merge în fața ta și sa urmaresti urmele celui din fața ta. Apoi, poți merge mai departe cu încredere.

Aceasta este prima regulă pe care un începător trebuie să o învețe atunci când intră pe calea spirituală, un drum nepătruns, necunoscut și nedumerit pentru el. Prin urmare, primul care merge este un om care are multă experiență și a parcurs deja această cale el însuși. Dar cei care îl urmează nu cunosc calea.

Se obișnuiește să facem asa într-o excursie corporală și cu atât mai mult într-una spirituală, deoarece acolo nu știm deloc ce ar trebui să facem pentru a face un singur pas înainte. Mai mult, egoismul ne încurcă întotdeauna și ne duce în rătăcire. Prin urmare, trebuie să avem cât mai mulți indicatori clari cu putință pentru a ne ajuta să mergem înainte fără a ne împiedica și a cădea.

Din lecția zilnică de Cabala din 14.02.202 „Credința în înțelepți ca mijloc de credință deasupra rațiunii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: