“Este „leneș” un cuvânt negativ?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Este „leneș” un cuvânt negativ?

Lenea, cu siguranță nu este un cuvânt negativ. Eu însumi sunt cea mai leneșă persoană din lume, luptându-mă constant să fiu puțin mai activ. Astfel trebuie să cresc importanța a ceea ce trebuie să realizez.

Natura ne-a dat calități de lenevie pentru a ne împiedica să facem mai multe acțiuni negative, adică pentru a ne împiedica să distrugem lumea, aşa încât să avem capacitatea de a o corecta.

Lenea este astfel un fenomen foarte pozitiv. Dacă ar depinde de mine, aș adăuga un pic mai multă lene pentru noi toți, astfel încât abia să fim în stare să ieșim din paturile noastre, să facem duș, să ne îmbrăcăm, să mâncăm și să mergem la muncă. Motivul este că oamenii ar face mult mai puține acte negative în lume.

În esență, este pozitiv să fim leneși oricând, dar nu atunci când ne investim energia pentru a ne conecta pozitiv în societate, pentru a ne oferi reciproc sprijin, încurajare și îngrijire, adăugând o atmosferă socială pozitivă.

Doresc astfel ca noi toți să fim un pic mai leneși, așa cum este scris în Tora, „Stai și nu face nimic, mai bine”. Înseamnă că, dacă suntem leneși atunci este mai bine decât dacă alergăm mereu, deoarece acestea din urmă ar aduce mai multă ruină lumii. Acțiunile noastre ar fi atunci mai mult orientate spre scop și realizate din necesitate.

Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Imagine de Adrian Swancar pe Unsplash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: