Este mai bine să fii la un nivel inferior, dar toți împreună

937Cum te poți pregăti pentru viitorul congres de la Arava, astfel încât să poți fi alături de toți împreună, chiar în epicentrul lui, și să nu ratezi ceva foarte important, care să-ți fie apoi ca un ghimpe în inimă mulți ani?

Dacă urmăriți îndeaproape congresul, indiferent de unde, atunci vă veți alătura lui și vom fi cu toții împreună în același Kli, în aceleași verificări și în aceleași exerciții. Și astfel ne vom ridica împreună.

Desigur, toată lumea va înțelege acest lucru în măsura în care este pregătit. Dar mai avem aproape o lună înainte și ne putem pregăti pentru ca toată lumea să fie practic la același nivel. Și asta înseamnă mult.

Este mai bine să fii la un  nivel inferior, dar toți împreună, decât la un nivel mai înalt cu fiecare pe cont propriu. Sper că ne vom integra astfel încât să fim toți împreună într-o mică măsură, dar ne vom înțelege cu toții și vom încerca să ne ridicăm împreună. Asta este important pentru congres.

Deci cel mai important lucru pentru acest congres este să fim împreună! Nu fizic, ci psihologic și spiritual.

Este mai bine să fim împreună la un nivel inferior decât singur la un nivel superior, pentru că atunci când sunt la același nivel cu grupul de zece, sunt într-un Kli spiritual. Și când sunt singur la nivelul spiritual, fără un Kli spiritual, nu există nicio garanție că voi putea rămâne acolo. În orice moment pot cădea de acolo.

Trebuie să ajungem la sfârșitul corecției cel puțin în grupul zece, iar apoi toate celelalte grupuri de zece se vor alătura. Până acum, există un număr mic de grupuri de zece la nivelul de sfârșit al corecției, grupul de zece ale lui Rabi Șimon și încă câteva. Și vrem și noi să realizăm asta, așa că mizăm pe succesul, nu al oricărui individ, ci al unui grup de zece cel puțin.

Din partea a 2-a a Lecției zilnice de Cabala 26.01.2023, Scrieri ale lui Baal HaSulam „Introducere în Cartea Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: