“Este mândria dăunătoare?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Este mândria dăunătoare?

Mândria este o expresie cheie a naturii noastre egoiste, în care vrem să simțim că suntem deasupra altor oameni.

Mândria ne este dată pentru a realiza în ce măsură suntem într-adevăr egoiști, că ne gândim și ne pasă de noi înșine, față de ceilalți. O astfel de revelaree ar trebui să ne aducă la concluzia că, dacă dorim să fim părți benefice ale societății și ale naturii, atunci trebuie să acționăm conform forței de conexiune și altruism a naturii, în afara naturii noastre egoiste.

Mândria este astfel o calitate pozitivă. Ne este dată pentru ca noi să realizăm că suntem nesemnificativi atunci când suntem sub controlul ei și că această realizare a răului mândriei noastre și a naturii noastre egoiste în general, ne-ar permite dorința unui control diferit asupra noastră: controlul neîngrădit al calității altruiste a naturii. Cu alte cuvinte, răul mândriei este pentru a ne conduce la binele absolut.

Ni s-a dat mândrie pentru a ajunge în cele din urmă să o simțim ca pe o forță străină care ne controlează. Ne face să ne supunem să beneficiem doar noi înșine față de ceilalți și, atunci când o simțim ca pe o forță de control străină, ajungem apoi să căutăm putere de la – și o conexiune autentică cu – forța altruistă a naturii.

Bazat pe „Știri cu Dr. Michael Laitman” de la KabTV din 4 noiembrie 2021. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed