“Este „Misticismul Cabalei” doar o metodă care afirmă că mintea umană folosește un model constant și repetitiv, când gândește despre orice subiect?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Este „Misticismul Cabalei” doar o metodă care afirmă că mintea umană folosește un model constant și repetitiv, când gândește despre orice subiect?http://kofh2u.tripod.com/kofh/

Cabala nu este misticism. Este o știință care implică atingerea percepției și a simțirii forțelor cauzale din viața noastră, în timp ce suntem în viață în această lume.

În ceea ce privește ce spune Cabala despre mintea umană, aceasta se referă la mintea umană ca un program existând sub dorință și că mintea aparține subconștientului.

Cabala nu are nicio implicare în modus operandi al creierului ca un calculator, nici în memoria musculară, nici în niciun mecanism al memoriei. Singura sa implicare este cu sufletul.

Dorința, care precede mintea, este sufletul. Nu are loc în corpul nostru fizic și nici în mintea noastră.

Dorința a fost creată de Creator, care este o forță a naturii care ne guvernează realitatea. Dorința este egoistă prin natură, adică, orientată numai spre propriul beneficiu, și cu ajutorul metodei Cabala, putem inversa dorința în opusul ei, altruist, în care atinge aceeași formă cu cea a Creatorului, calitatea iubirii și a dăruirii.

Schimbând intenția din dorința de beneficiu propriu către beneficiul celorlalți și al tuturor în afara egoismului, începem apoi să simțim forțele cauzale din viața noastră, pe care Cabala le numește „lumea superioară” sau „lume spirituală”, iar apoi începem să înțelegem de ce și cum funcționează totul așa cum o face.

Orice altceva legat de materie, inclusiv mintea, lipsește din studiul Cabalei și nu prezintă niciun interes pentru cabaliști. Ne interesează doar dorința pură, care este independentă de orice formă de materie, și o explorăm și o stăpânim ca atare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed