„Este naționalismul rasism?” (Quora)

Michael Laitman, in Quora: „Este naționalismul rasism?”

Naționalismul și rasismul au aceeași rădăcină. Amândoua provin dintr-un eveniment pe care îl studiem în înțelepciunea Cabala numit „spargerea sistemului comun al lui Adam HaRișon”, în care ne-am separat de sentimentul că toți aparținem unui singur sistem și am devenit părți diferite.

Scopul vieții noastre, în timp ce suntem în viață în această lume, este să reconectăm aceste părți și să descoperim sistemul complet care se află deasupra percepției și senzației noastre actuale a realității.

Ce anume sunt aceste părți, cum diferă unele de altele și chiar cum ar trebui să se conecteze – sunt toate cunoștințe fără roade, care nu reușesc să ne servească progresul în scopul nostru. Cu alte cuvinte, concentrarea asupra diferențelor și examinarea diferențelor noastre nu ne dă nimic.

Cu toate acestea, este important să realizăm o dorință sinceră de a ne conecta deasupra diferențelor noastre, unde, pe de o parte, fiecare menținem tot felul de diferențe între noi, dar, pe de altă parte, ne ridicăm deasupra lor și descoperim conexiunea noastră sublimă și armonioasă ca un singur întreg.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed