“Este natura crudă?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Este natura crudă?

Natura este un sistem perfect integral, care funcționează conform legilor de interconectare și interdependență și nu există niciun fir de cruzime în natură.

Cu toate acestea, multora li se pare că natura este crudă. De ce?

Pentru că, așa cum este scris în înțelepciunea Cabalei, „judecătorul judecă după propriile sale defecte”. Cu alte cuvinte, din moment ce noi oamenii avem un aspect al cruzimii în natura noastră egoistă, unde ne putem bucura în detrimentul celorlalți și al naturii, atunci atribuim această cruzime naturii și apoi percepem acțiunile ei ca fiind crude.

Dacă am studia natura în profunzime, învățând cum și de ce funcționează așa cum o face, atunci nu am găsi niciun fir de cruzime în natură. În schimb, am descoperi cum natura este în cele din urmă un singur gând, care dorește să ofere doar mulțumire, plăcere și împlinire creației sale. Cu alte cuvinte, la sursa sa, natura este o intenție pură de a iubi și a dărui, care nu are nici o intenție rea.

Natura a creat un sistem unic, care funcționează conform legilor interdependenței și interconectării. Vedem cum nivelurile mineral, vegetal și animal ale naturii se comportă într-un mod în care fiecare element ia doar ceea ce are nevoie pentru întreținerea sa și își îndeplinește rolul de dragul susținerii ecosistemului. Deși vedem mai multe animale care se ucid și se mănâncă reciproc, ele o fac nu din cruzime, ci pur și simplu pentru că așa au fost create. Procedând astfel, își îndeplinesc rolul în natură, iar întregul din care fac parte își continuă susținerea prin comportamentul lor instinctiv.

Dacă noi, oamenii, am primi doar în funcție de nevoile noastre și am da totul în beneficiul umanității și al naturii, atunci am fi la același nivel cu animalele. Cu toate acestea, vedem clar că funcționăm diferit și că există un program încorporat în noi, care ne face să dorim beneficiul personal în detrimentul celorlalți oameni și al naturii.

Acest element egoist – dorința de a beneficia pentru sine în detrimentul celorlalți și al naturii – este ceea ce diferențiază oamenii de animale și de restul naturii și doar această calitate este crudă. Cu alte cuvinte, egoismul uman este singurul aspect din natură care se opune naturii și, în aceeaşi măsură este calitatea care trebuie corectată.

Corectând egoismul uman, astfel încât în loc să dorim beneficiul personal în detrimentul celorlalți și al naturii, am dobândi în schimb o natură nouă, în care dorim beneficiul altora și al naturii, am intra de asemenea, în echilibru cu natura, experimentând-o astfel în mod armonios și fără cruzime.

Lumea din ce în ce mai crudă pe care o percepem este pentru a ne aduce la un punct în care vom dori cu adevărat să ne inversăm natura egoistă în forma sa opusă – altruistă. Pentru ca o schimbare de asemenea amploare să se întâmple, trebuie să învățăm cum și de ce acționează natura ca un sistem integral, să învățăm legile sale de interconectare și interdependență și să le aplicăm pentru a atinge echilibrul cu natura. Procedând astfel, vom descoperi o viață nouă armonioasă și deplină, complet în afara scopului în care percepem și simțim în prezent lumea noastră.

Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Imagine de Benoit Gauzere pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: