Este omul o ființă spirituală sau un animal?

Întrebare: Ce este o persoană? Este o ființă spirituală sau un animal?

Răspuns: Depinde de persoana în cauză. Dacă vorbim despre o persoană din lumea noastră, atunci, în principiu, acesta este un animal pus în mișcare de un instinct egoist. În fiecare clipă, explorează ce-i bun pentru el și încearcă să facă doar acest lucru. În acest sens, el sau ea nu este diferit de animale, cu excepția dorinței intensificate.

Lumea noastră este construită din dorința de a primi plăcere, iar omul are o dorință mai mare decât toate celelalte. De aceea a cucerit practic lumea. În același timp, această dorință îl minimalizează cel mai mult pentru că nu lucrează în folosul său. În general, nu depășim lumea animalelor.

Există patru niveluri ale naturii: neînsuflețite, vegetative, animate și umane. Omul este următorul nivel al dezvoltării noastre, când începem să ne ridicăm deasupra dorinței noastre egoiste către dorința opusă, altruistă, și putem vedea natura, lumea și forțele care ne conduc lumea de sus.

Aceasta este atunci când suntem numiți „Om” de la cuvântul „Adam” care înseamnă „precum Creatorul”. Creatorul este întregul univers cu toate forțele sale integrale.

Din „Fundamentele Cabalei” de la KabTV, 24/05/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: