“Este posibil să ieșim din această pandemie pe o cale către o societate mai decentă?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Este posibil să ieșim din această pandemie pe o cale către o societate mai decentă?

„Nu face altora ceea ce tu urăști” este fundamentul atitudinilor umane pozitive. Cu acest principiu, alungăm orice rău și este cel mai bun remediu pe care îl putem genera în societatea umană și, odată cu acesta, vom învinge pandemia și ne vom întoarce în a deveni o societate bună și prosperă.

Am atins o stare în care umanitatea a devenit o societate globală interdependentă și interconectată, iar una dintre condițiile interdependenței noastre globale este aceea că o persoană nu se poate bucura de o viață bună dacă altele nu se bucură în aceeași măsură de o viață bună.

Putem astfel să ne îmbunătățim lumea doar sporindu-ne preocuparea unii pentru ceilalţi. În acest scop, avem nevoie de un nou tip de educație care să acorde prioritate conexiunii umane pozitive și care să fie predat atât adulților, cât și copiilor. Dacă stabilim conexiuni pozitive în societate, atunci vom fi pe cale să lăsăm această pandemie în urmă și să intrăm într-o nouă viață armonioasă, care este echilibrată cu natura.

Pandemia a apărut pentru a deschide o cale către o nouă lume a conexiunilor umane pozitive. Nu ar trebui să ne uităm înapoi la modul în care au stat lucrurile, ci să ne concentrăm asupra actualizării atitudinilor noastre față de ceilalţi, pe care le putem implementa aici și acum. Aceasta este modalitatea de a schimba societatea umană pe o cale mult mai pozitivă.

Singura întrebare este dacă vom asculta ce ne spune natura prin evenimente precum această pandemie și dacă vom face ajustări în consecință sau, dacă vom încerca să ne continuăm viața ca înainte. Prima ne va conduce către un nou nivel de fericire și prosperitate, iar cel de-al doilea ne va conduce către un drum lung de suferință până când vom fi de acord să ne schimbăm atitudinile unii față de alții.

Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed