Este posibil să înțelegem Cabala prin cunoaștere?

Întrebare: Dacă nu mă interesează să ascult ce spun ceilalți participanți la lecție, deoarece uneori scot la iveală prostii, care este beneficiul unor astfel de lecții pentru mine? Am venit să-l ascult pe superior, Cabalistul și sunt obligat să ascult oameni ca mine și chiar mai răi ca mine.

Răspuns: Dacă vorbim din punctul de vedere al științei Cabalei, trebuie să mă asculți cel puțin pe mine, apoi să deschizi cărțile scrise de marii cabaliști și pur și simplu să le studiezi de la început până la sfârșit. Dacă ai o memorie mecanică bună, atunci îți vei aminti conținutul lor.

Dar nu vei deveni cabalist doar din asta, pentru că nu vei avea locul tău, ceea ce se numește Kli, un vas, în care poți să simți lumea superioară. Lumea superioară apare tocmai în legătura dintre Cabaliștii simpli, chiar și novici, care încearcă să fie în contact unul cu altul. Nici măcar nu încearcă să fie atât de mult în contact, ci încearcă să fie în conexiune. Încercarea aceasta, efortul, sunt cele mai importante.

Deci, nu este vorba despre cunoaștere. Cabala nu penetrează omul prin cunoaștere. Intră în om prin sentimentele și aspirațiile sale.

Parametrii cabaliști se simt între oameni. Când eu mă îndrept spre tine, iar tu spre mine, și încercăm să creăm un anumit câmp de atracție reciprocă între noi, atunci începem să dezvăluim Creatorul sub forma luminii numite NRNHY.

Prin urmare, dacă ești interesat să înțelegi lumea superioară, atunci trebuie să fii împreună cu Cabaliștii. Și dacă ești interesat doar de modul în care sunt numite forțele și acțiunile lor în Cabala, atunci trebuie să citiți cărți. Nu mai am altceva de spus.

Din  emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei” din 01.01.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: