“Este viața un vis sau o realitate?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora:  Este viața un vis sau o realitate?

Nu suntem conştienţi dacă ceea ce percepem acum este vis sau realitate.

Dacă suntem într-un vis și nu ne putem trezi?

Se pare că trăim într-o anumită realitate, dar de unde știm cu adevărat dacă o astfel de realitate este un vis în raport cu o altă realitate? Poate că există un nou grad de trezire spre care ne dezvoltăm, unde vom vedea întregul nostru trecut ca și cum ar fi fost un vis?

Mai mult, ne petrecem aproximativ o treime din viața noastră dormind în realitatea noastră actuală. Atunci, de unde știm dacă acum dormim sau nu în raport cu o realitate superioară?

Astfel, trebuie să examinăm cum să trecem de la starea noastră actuală la o stare superioară și să obținem o nouă conștientizare despre noi înșine și despre realitatea în care existăm.

Înțelepciunea Cabalei este o metodă care ne permite să atingem o astfel de realizare. Până când nu ne vom ridica la o percepție și simţire superioară a realității, vom fi blocați inconștient într-un vis, fără capacitatea de a ne trezi și a începe să trăim.

Toată lumea a experimentat visarea. Foarte simplu, adormim, cât dormim visăm și apoi ne trezim în cele din urmă. La fel, în raport cu lumea spirituală, întreaga noastră existență corporală este considerată un vis.

Cu cât ne ridicăm mai mult spiritual, cu atât descoperim mai multe stări ca din vis, în raport cu stările trezite superioare.

Înțelepciunea Cabalei ne oferă o metodă prin care să ne ridicăm continuu pe scara spirituală a conștiinței din ce în ce mai înalte. Dacă ne aplecăm cu exactitate spre metodă, urcăm pe această scară, trezindu-ne de fiecare dată din starea noastră actuală de vis într-o stare mai înaltă, mai conștientă și mai atentă. Acesta este motivul pentru care cabaliștii au scris despre realitatea noastră actuală că: „Erau ca nişte visători”.

Bazat pe Lecția zilnică de Cabală din 25 noiembrie 2010, „Corp și suflet”. Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.
Fotografie de Birmingham Museums Trust pe Unsplash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: