„Eu” – Punctul original al sistemului lui Adam

264.01Comentariu: Suntem incapabili să percepem fenomene întregi; prin urmare, nu înțelegem ce sunt universul, viața, conștiința sau rațiunea. Încercăm cu mintea să le împărțim în câteva partiții acceptabile și le studiem pe fiecare separat. Astfel, este dificil pentru știință să explice o mulțime de lucruri.

Răspunsul meu: Știința nu poate avea nimic de-a face cu conștiința. Folosește conștiința ca ceva dat, dar nu o poate explora. Pentru a face acest lucru, trebuie să fii la un nivel mai înalt decât conștiința. Folosim întotdeauna metoda de sus în jos. Și cum ne putem ridica deasupra conștiinței noastre în timp ce suntem în ea?

Conștiința este capacitatea unei persoane de a se conecta la stratul superior de informații.

Întrebare: Ai spus că „eu” este ceea ce simt în asemănarea cu un câmp informațional. Adică, pare să coincidă cu definiția conștiinței. Care este diferența dintre ele? Ce este „eu” care are conștiință? Este o colecție de gânduri, un sentiment, o senzație?

Răspuns: Nu. „Eu” este un fel de bază care nu dispare nicăieri, nici după moartea. Trece prin toate metamorfozele ciclurilor noastre de viață și moarte.

„Eu” este punctul nostru original din sistemul numit Adam. Fiecare dintre noi are un astfel de punct, care reprezintă datele noastre inițiale, coordonatele noastre. Și nu putem scăpa de el, așa am fost creați.

Fiecare persoană din lumea noastră are un loc în sistemul lui Adam, care există astfel încât să ne putem schimba pe noi înșine, astfel încât fiecare punct să se poată conecta la acest sistem superior, la câmpul în care este situat și să îl înțeleagă pe deplin.

Întrebare: Cum îi putem explica cuiva care nu știe că există un sistem al lui Adam și, în el, ce înseamnă acest „eu”?

Răspuns: „Eu” este o parte a Creatorului de sus.

Întrebare: Deci nu poate fi explicat fără Creator?

Răspuns: Creatorul este o forță superioară, același câmp. Nu atribuim această putere unui bunic care stă undeva. Vorbim despre natură. Creatorul și natura sunt unul și același lucru. Aceasta este cea mai înaltă conștiință, cel mai înalt gând.

KabTV „Întâlnirea cu Cabala” 29.03.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed