Evoluţia Dorinţelor, Partea a11a

Obstacol către Unitate

Baal HaSulam, „Matan Tora” (Dăruirea Torei) Punctul 12: „Un nebun sălbatic va fi transformat în om” (Iov 11:12), pentru că atunci când cineva iese din sânul Creației, este complet murdar și slab, însemnând o mare iubire de sine care este imprimată în el şi a cărei mișcare se învârte doar în jurul său, fără o cât de maruntă dăruire către ceilalți.”

Întrebare:  Persoana se naște inițial egoistă. După cum am înțeles, în Cabala, este necesară corectarea percepției egocentrice?

Răspuns:  Acesta este un egoism specific. Are nevoie de corectare.

Nu este vorba despre egoismul animal atunci când toată lumea vrea instinctiv să ia o anumită postură, să facă un fel de calcul, astfel încât să-i fie bine. Acesta este un egoism natural, nu este nevoie să-l combatem.

Dorințele noastre naturale (mâncare, sex, familie etc.) nu sunt considerate egoiste, deloc. Oamenii doar cred că este egoism și că ar trebui să lupți cu el. Nu, asta este greșit. Trebuie să luptăm doar cu egoismul care refuză unitatea noastră, refuză să fim împreună cu ceilalți într-o stare de prietenie, conexiune și iubire.

Prin urmare, forțele de opoziție care apar atunci când o persoană încearcă să interacționeze cumva cu alte persoane sunt egoismul real.

Întrebare:  Să te bucuri în detrimentul altuia, să foloseşti pe cineva – este și acesta egoism?

Răspuns:  Desigur, deoarece acestea sunt și forțele care ne împiedică să ne unim cu ceilalți.

Din KabTV „Bazele Cabalei”,12/3/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed