Evreii din America, Partea 1

Partea cea mai activă a societății

Întrebare: America a fost inițial făcută pentru emigranți. Primii coloniști evrei au fost Sefarzi. Deja în anii 20 ai secolului XX, aproximativ șase mii de evrei trăiau în America. În scurt timp, au obținut egalitatea deplină în drepturi. Și a început procesul de asimilare și americanizare a acestora.

Interesant este că, de-a lungul istoriei, a fost observat următorul fenomen: evreii devin întotdeauna mai americani decât americanii, mai ruși decât rușii, mai spanioli decât spaniolii. De ce se întâmplă asta?

Răspuns: În primul rând, în ciuda faptului că evreii au propria religie, practic nu aveau propria lor limbă. Au venit în America din toată lumea. Unii vorbeau idiș, alții arabă etc. Adică nu exista o bază comună pentru toată lumea. Prin urmare, nu au putut avea prea multe contacte cu alte grupuri de imigranți.

Pe de altă parte, evreii au fost cea mai activă parte a societății, care a început imediat să se stabilească în locuri, să-și deschidă școlile și alte instituții necesare existenței comunității lor. Ei au început să se așeze ca o populație care trăiește în America și, în același timp, să dezvolte diferite tipuri de afaceri.

Prin urmare, ca cea mai activă parte a populației din orice țară și cu atât mai mult din America, ei s-au arătat pionieri în toate sferele de activitate ale noii societăți americane.

Din KabTV „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” 18.11.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: