“Evreii din Marea Britanie nu au unde să se întoarcă decât unul către altul” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinEvreii din Marea Britanie nu au unde să se întoarcă decât unul către altul

People  driving through London in a convoy of cars shouting antisemitic obscenities. (Twitter)

De la începutul actualei campanii dintre Hamas și Jihadul Islamic și Israel, a existat o creștere alarmantă a ostilităților împotriva evreilor. Potrivit The New York Times, Community Security Trust, care înregistrează amenințările antisemite, a înregistrat o „creștere de 490%” a incidentelor antisemite în ultimele șapte zile. Trustul a mai spus că „crede că multe alte atacuri nu au fost raportate”. Atacurile nu numai că sunt din ce în ce mai frecvente, dar și mai descurajante și violente, iar mediatizarea lor este ca întotdeauna părtinitoare sau parțială sau inexistentă.

Din păcate, nu cred că evreii din Marea Britanie pot face multe în acest sens. Ca întotdeauna, atunci când evreii sau statul Israel sunt implicați într-un conflict, aceasta electrizează antisemiţii la acțiune. Drept urmare, creșterea agresivității antisemite este vizibilă în întreaga lume și nu numai în Marea Britanie.

Din acest motiv, nu cred că evreii din Marea Britanie au unde să meargă. Este posibil ca Israelul să fi fost un loc mai sigur înainte, dar nu sunt sigur că acest lucru este cazul în continuare. Ar putea deveni în felul său la fel de nesigur ca Londra sau Brooklyn sau oriunde altundeva. De fapt, chiar locurile în care evreii s-au simțit cel mai în siguranţă au devenit cele mai nesigure pentru evrei.

Ne apropiem de o situație în care oamenii din întreaga lume le vor spune evreilor: „Cine ești tu? Nu ești o națiune și, prin urmare, nu ai loc. Ai cucerit țara Canaanului care aparținea altor șapte națiuni și crezi că îți aparține? Ulterior, aţi fost alungaţi și voi înșivă ați fugit de aici, iar acum doriți să vă întoarceți în acea țară?”

Dacă privim atent, vom vedea că oriunde sunt evrei, există probleme. Suntem urâți, respinși și va ajunge la un punct în care nu vom avea un loc sigur pentru evrei. Dacă privim și mai adânc vom realiza motivul pentru aceasta și atunci vom înțelege că, în starea actuală a poporului Israel, nu avem ce căuta pe Pământ. Nimeni nu ne place, nimeni nu ne vrea, toată lumea ne urăște și toată lumea ne respinge.

Având în vedere toate acestea, cel mai bun și singurul lucru pe care ar trebui să-l facă evreii din Marea Britanie este să se întoarcă unul către altul. Unitatea evreilor a fost întotdeauna scutul nostru împotriva opresorilor, agresorilor și altor răufăcători. Acum de asemenea, este singura lor speranță.

Apropo, acest lucru este valabil nu numai pentru evreii din Marea Britanie, ci pentru toți evreii, oriunde s-ar afla. De fapt, unitatea noastră ar fi mai eficientă dacă nu am fi forțați către ea de antisemiţi. Dacă am opta pentru unitate, mai degrabă decât pentru vrăjmășia noastră obișnuită unul față de celălalt, cei care ne urăsc ar înceta să ne urască. Nu ar trebui să ne cerem scuze că existăm; unitatea noastră ar proiecta căldură și putere, iar strălucirea ei ar atrage toate națiunile spre noi, nu în ostilitate, ci în prietenie.

În prezent, națiunile devin din ce în ce mai războinice una față de alta și într-un fel sau altul dau vina pe evrei. La rândul nostru, facem foarte puțin pentru a arăta că greșesc. Dimpotrivă, emanăm atât de multă ură de sine încât nimeni nu vrea să se asocieze cu noi. Prin urmare, lumea nu își va schimba atitudinea față de noi până nu o schimbăm noi unii față de alţii. Singura noastră speranță stă în unitatea noastră – în vremuri de război, ca și în vremuri de pace.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: