“Evreii francezi apărându-şi loialitatea faţă de Franţa” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Evreii francezi apărându-şi loialitatea faţă de Franţa

În ultimele luni, au existat voci ale evreilor francezi din Franța și din Israel care îi îndeamnă pe evreii din Franța să emigreze în Israel. Motivele lor variază de la criza franceză Covid-19 până la situația economică în scădere și predicțiile slabe despre viitor, până la dificultățile tot mai mari de a menține un mod de viață evreiesc în Franța. Totuși, principalul motiv pentru care evreii proeminenți precum directorul școlii evreiești Yavne din Marsilia sau Ariel Kandel, CEO Qualita, îi îndeamnă pe evreii francezi să plece în Israel, este antisemitismul. Cuvintele lor au stârnit furie și obiecții considerabile din partea liderilor evrei precum Haim Korsia, rabinul șef al Franței, dar au început totuși o adevărată dezbatere în comunitatea evreiască franceză.

Dacă vor să neutralizeze antagonismul împotriva lor, evreii francezi vor trebui să se unească între ei și apoi să răspândească spiritul de unitate în toată țara! Aceasta este singura lor șansă.

Sunt pentru dezbateri; ele ajută la examinarea ideilor – care sunt corecte și care sunt greșite, dar înainte de a dezbate trebuie să fim sinceri cu noi înșine. Deci mai întâi știu că majoritatea evreilor francezi își descriu identitatea ca fiind francezi și cu adevărat se văd ca atare. Cu toate acestea, în aceste zile întreaga noțiune de patrie și patriotism este în declin. În al doilea rând, cred că dacă evreii francezi își cercetează inimile cu adevărat, cei mai mulți dintre ei vor descoperi că șederea lor acolo este mai mult din comoditate decât din patriotism. Asta nu înseamnă că nu sunt loiali Franței, ci că motivația lor de a alege unde să locuiască are mai mult de-a face cu afinitatea și bogăția culturală decât cu loialitatea față de o anumită țară. În acest sens, ei nu sunt diferiți de mulți alți neevrei de astăzi. Este doar spiritul vremii: oamenii trăiesc acolo unde este confortabil.

Cu toate acestea, există o problemă. Afacerea Dreyfus este foarte vie în mintea evreilor francezi, iar antisemitismul în creștere din Franța este un memento constant că afacerea nu face parte din istorie, ci este un avertisment pentru prezent. Evreii sunt din nou vizați în Franța și în ciuda retoricii hotărâte a politicienilor împotriva ei, realitatea zilnică devine din ce în ce mai dificilă pentru evreii francezi să-și poarte colierele Steaua lui David cu mândrie și deschis, de teama agresiunii fizice.

Va fi un proces lung și dureros, dar cred că în cele din urmă actualii rezidenți ai Franței vor forța evreii din Franța să iasă de acolo. S-ar putea să fie o țară civilizată, dar nu atunci când vine vorba de evrei. Chiar și creștinii, și mulți francezi sunt foarte creștini, nu simt că evreii sunt o parte autentică a Franței. Și dacă adăugați la aceasta milioanele de imigranți musulmani care preiau țara, este clar că evreii nu au viitor acolo.

Există, desigur, un mod prin care evreii pot răsturna situaţia și inversa antisemitismul în filosemitism, dar pentru ca acest lucru să se întâmple, evreii ar trebui să se extindă cu adevărat. Dacă vor să neutralizeze antagonismul împotriva lor, evreii francezi vor trebui să se unească între ei și apoi să răspândească spiritul de unitate în toată țara! Aceasta este singura lor șansă. Aceasta ar inversa sentimentele celorlalți francezi față de evrei de la antagonism la prietenie și de la înstrăinare la apropiere. Poate fi o ţintă înaltă, dar este totuși în mâinile lor.

Pentru mai multe informații despre acest subiect, vă rugăm să consultați cea mai recentă publicație a mea,Alegerea evreiască: Unitate sau Antisemitism: Fapte istorice despre antisemitism ca reflectare a discordiei sociale evreieşti.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: