Execuţia răului din tine

508.2Israel a păcătuit și ei au încălcat de asemenea legământul Meu, pe care i l-am poruncit; și ei au luat de asemenea din lucrurile sfințite și de asemenea au furat și de asemenea  au scăpat și au pus de asemenea în vasele lor (Iosua 7:11).

Și va fi, că cel care va fi cu lucrul blestemat va fi ars cu foc, el împreună cu tot ce are; pentru că a încălcat legământul Domnului, pentru că a săvârșit o faptă infamă în Israel (Iosua 7:15).

Și au ridicat peste el o grămadă mare de pietre până în ziua de azi. … (Iosua 7:26)

Întrebare: Conform Torei, există patru tipuri de pedepsire a egoismului: decapitarea, lapidarea, arderea și strangularea. Ce înseamnă acestea?

Răspuns: Înseamnă că o persoană trebuie să efectueze unele acțiuni asupra ego-ului său, după care acesta nu va mai tenta sau cuceri persoana. De fapt, aceasta este o avansare. La urma urmei, trebuie să realizezi egoismul. Altfel, nu veți intra în Ierihon, care se află la granița Țării lui Israel.

Prin urmare, fiecare ar trebui să facă o astfel de corectură asupra sa. Acesta este legământul Creatorului.

Întrebare: De ce se numește asta o execuție?

Răspuns: Nu vă executați pe voi înșivă, ci răul din voi. Trebuie să îl simți și să îl separi de tine.

Tora nu vorbește în niciun caz despre oameni care se ucid reciproc, așa cum ni se pare. Se vorbește despre calea cuiva către Țara Israelului și așezarea sa acolo, adică despre corectarea noastră.

Din KabTV “Secretele Cărţii Eterne” 7/19/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: