Exil din dragoste

567.01Exilul egiptean este o stare cu totul specială. Întreaga noastră lume corporală se află sub stăpânirea dorinței de a primi, dar nu se consideră că se află sub stăpânirea faraonului.

Adevărul este că sentimentul exilului este produs de exilul din lumea spirituală. Prin urmare, numai o persoană care tânjește după spiritualitate își poate da seama treptat că nu se află în el, deoarece există în el forțe egoiste care îl țin captiv și nu-i permit să intre în calități spirituale. Astfel, el descoperă că se află sub conducerea lui Faraon, regele Egiptului.

Va trece mult timp până când o persoană începe să observe că întreaga sa viață este controlată de dorința egoistă care nu-i permite să dăruie, să se apropie de prieteni și de Creator, să trateze pe toată lumea cu dragoste, să se întoarcă la starea unui singur suflet așa cum era înainte de spargerea lui Adam HaRishon. Aceasta este ceea ce definește exilul, iar intensitatea acestuia este, de asemenea, diferită pentru fiecare.

Există oameni care nu simt că sunt exilați din spiritualitate. Pur și simplu se simt rău în această lume din cauza diferitelor probleme, dar acest lucru nu este încă considerat exil. Exilul înseamnă separarea de dăruire, conexiune, iubire. Dacă o persoană nu tânjește după asta, atunci nu simte că îi lipsește, ceea ce înseamnă că nu se simte în exil.

Prin urmare, trebuie să clarificăm dacă suntem în Egipt, în exil din spiritualitate, din dăruire, conexiue și iubire, sau nu. Nu poți spune doar „Sunt în exil” dacă nu simți că suferi. Dacă sufăr de faptul că sunt în egoism și mă gândesc doar la mine și nu la prieteni și la Creator, atunci simt că sunt în exil.

La urma urmei, mi-aș dori foarte mult să mă ridic deasupra acestor gânduri și griji doar pentru mine și să-mi pese de aproapele meu, dar nu sunt în stare să fac acest lucru. Acesta este sentimentul exilului. Cu cât sufăr mai mult din exil, cu atât mă voi putea bucura mai mult de ieșirea din el și de răscumpărare.

Din lecția zilnică de Cabala 12.03.2021, „Pesach (Paște)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: