Exilul este o chemare pentru salvare

249.03Cum putem avansa de la starea noastră în care suntem deconectați de lumea spirituală superioară, de adevărata realitate? La urma urmei, trăim într-un fel de capsulă, prinși în interiorul dorinței noastre egoiste și nu vedem altceva decât asta, ca un vierme care trăiește în interiorul unui măr putred.

Dar orice stare care este mai puţin decât revelarea Creatorului care umple toată realitatea, ni se dă pentru a ne ridica de la aceasta, la starea de revelare deplină a forței superioare din noi și din jurul nostru.

Prin urmare, exilul este o chemare la eliberare. Creatorul ne dă în mod deliberat astfel de stări în care nu simțim nimic bun, le simțim întunecate, neplăcute, de neînțeles, confuze, adică negative. Și toate acestea pentru a ne avansa, altfel nu ne-am mișca.

La urma urmei, suntem la nivel animal și, atunci când fiara se simte bine, nu mai are nevoie de nimic. Fiara nu este capabilă să-și dorească nimic dincolo de limitele sale, deoarece întreaga lume se învârte în jurul mâncării, sexului, familiei, banilor, onoarei și cunoașterii. Toate aceste dorințe aparțin nivelului animal, deoarece la nivel uman o persoană visează să devină asemenea Creatorului.

Prin urmare, trebuie să ne adunăm puterea pentru a ne ridica deasupra nivelului animal. Și dacă o persoană simte gustul exilului în munca sa, adică dacă simte că este separat de Creator, vrea să-L atingă și să-L cunoască, dar nu poate, atunci vrea să iasă din acest exil. Și atunci trebuie să creadă că în orice loc unde se află, Shechina este cu el, adică Creatorul este aproape.

Shechina este cea care îmi dă gustul exilului. Chiar acum, când mă simt căzând și departe de Creator, Creatorul pare să-mi spună: „Priveşte unde ești! Poți să te apropii de Mine”. Creatorul dă gustul exilului celui pe care dorește să îl apropie de El.

Prin urmare, nu ar trebui să tratezi sentimentul de exil cu neglijenţă și să fii supărat pe Creator pentru astfel de stări. Dimpotrivă, ar trebui să-i mulțumim Creatorului că ne-a trezit acum și ne-a arătat distanța care ne separă de El.

Este necesar să gustați exilul înainte de eliberare. Înainte ca Creatorul să apară, trebuie să existe o simţire a lipsei Sale. Fiecare moment din viața ta ar trebui să fie îndreptat către căutarea forței superioare: „Unde este Creatorul în ascunderea pe care o simt acum? Unde se poate dezvălui El în viața mea, în lumea mea?” La urma urmei Creatorul este aproape de mine, dar numai spatele Lui este îndreptat spre mine.

Se pare că nu există urcușuri și coborâșuri și toate acestea sunt jocul Creatorului. Așa facem cu bebelușii când îi învățăm să meargă, îi punem pe podea în fața noastră și facem un pas înapoi. Iar bebelușul plânge de teamă, până când face un pas înainte. Dar apoi ne retragem, iar el plânge și mai tare. I se pare că este pe cale să ajungă în brațele noastre dar noi ne îndepărtăm din nou. Iar el crede că suntem cruzi și l-am abandonat.

Așa îl învățăm să facă primii pași, până când învață să meargă și să alearge fericit să ne întâlnească. Același lucru ni se întâmplă și cu Creatorul, după același exemplu.

Lecţia zilnică de Cabala 5/3/21, “Alergând după Shechina

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed