“Există Satana?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora:  Există Satana?

Cuvântul pentru „Satan” în ebraică provine din cuvântul „abatere” („soteh”), adică faptul că este o forță care ne îndepărtează de calea spirituală.

Această forță este egoul uman, care este o dorință de a se bucura pe seama celorlalți și a naturii. Ea există în cadrul fiecărei persoane și ne incită în fiecare moment cu dorința de a primi numai pentru beneficiul personal.

În esență, aceasta este forța de la baza întregii noastre lumi fizice. Guvernează asupra noastră până când corectăm această stare. Mai mult, nu putem scăpa de această forță; nu putem decât să o corectăm.

Corectarea acestei forțe înseamnă ridicarea deasupra ei, prin atragerea forței opuse, creatoare, a naturii: forța dăruirii, iubirii și conexiunii. Efectuarea unei astfel de corectări necesită o metodă.

Metoda de asumare a acestei corectări se numește „înțelepciunea Cabalei”. Acesta explică cum și de ce apare forța egoistă în noi, unde ne conduce și scopul pentru toată suferința și durerea în care ne introduce. De asemenea, oferă o metodă pentru modul în care ne putem ridica deasupra ei pentru a intra într-o nouă realitate armonioasă.

Pe baza discuției, „Ştiri cu cabalistul Dr. Michael Laitman”, pe 23 noiembrie 2020. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: