Exodul întregii lumi din Egipt

Înțelepții din vremurile Talmudului au făcut corectări în sufletul comun care au uşurat dezvăluirea Creatorului, astfel încât astăzi nu mai sunt necesare restricțiile corporale. Poți mânca orice și oricât dorești, principalul lucru este să-ți umpli gândurile și inima cu Tora.

În generația noastră, studiul științei Cabalei a devenit foarte accesibil: toată lumea poate învăța. Nu există nicio interdicție, de niciun fel, iar Cabala este revelată întregii lumi, nu doar evreilor.

Astăzi ne întoarcem la adevăratele definiții ale științei Cabalei: Israel, evrei, Tora, așa cum existau în Babilonul antic în grupul lui Avraam, doar că acum ele se aplică întregii omeniri. Aceste definiții dobândesc o semnificație spirituală și nu corporală.

Orice persoană se poate angaja în Cabala, pentru a-și depăși egoismul și a tinde către Creator, indiferent unde s-a născut: în Japonia, China sau Siria, toată lumea poate lucra atrăgând lumina reformatoare și astfel, corectând lumea.

Și vedem cum loviturile (plăgile egiptene) care au loc în lume, devin din ce în ce mai integrale. Este deja imposibil să separi Israelul de națiunile lumii. Vedem situația din SUA, tulburările și problemele, același lucru se ȋntâmplă și în alte țări. Oamenii se agită peste tot în lume.

Abia început, acest proces al coronavirusului a adus deja umanitatea la realizarea neputinței complete. Nimeni nu știe ce să facă și nici nu înțelege unde suntem sau cum să ieșim din aceste probleme. Nu avem unde să mergem, ca și cum am fi legați de mâini și de picioare. Virusul ia mai puține vieți decât orice război, dar ne constrânge și nu ne lasă nicio șansă să ne mișcăm.

Lumea nu știe ce să facă și caută o cale de ieșire din această situație, pe cineva care să-i arate drumul. Acest lucru se întâmplă în toate țările. Oamenii cred că primul val al epidemiei a trecut și carantina poate fi ridicată până la sosirea următorului val.

Dar cine spune că ne putem relaxa? Am făcut corectările necesare? Ne-am aliniat la natura integrală și globală? Am făcut îmbunătățiri în societatea umană?

Nimic din toate acestea nu s-au întâmplat. Atunci de ce-am merita relaxarea? Nu am acționat în direcția corectă.

Putem spune că generația noastră are o „nouă” Tora, deoarece în toate generațiile anterioare ea a fost personală, individuală. Astăzi Tora devine globală și integrală, obligându-ne și pe noi să devenim la fel ca natura, globali și integrali.

Toată umanitatea trebuie să facă acest lucru dar treptat, pas cu pas. Dacă ni s-ar cere să ne schimbăm imediat, am fi complet spulberaţi. Prin urmare, pretențiile cresc treptat, la fel ca în cazul unui copil de la care se cere tot mai mult în fiecare an, în funcție de vârsta sa. La fel este și cu noi.

Aceasta este o stare nouă numită „ultima generație”, din care nu avem scăpare. Trebuie să ne realizăm misiunea, care nu poate fi evitată, de a transforma întreaga umanitate într-un sistem global și integral, cu ajutorul luminii care se întoarce prin grupul nostru, în lume. Procesul se numește educație integrală, deoarece construiește din noi un sistem integral, în care fiecare este conectat cu toţi ceilalţi.

Cuvântul „Tora” înseamnă instrucțiune (Oraa), îndrumare pe cale; Tora este un ghid complet care descrie coborârile și ascensiunile noastre, toate relațiile dintre noi și pe cele cu Creatorul și, cel mai important, este un mijloc de a atrage lumina corectării de sus, din sistemul corectat al sufletului comun al lui Adam HaRishon, până în sistemul nostru fragmentat.

Din prima parte a  Lecţiei zilnice de Cabala 6/1/20, „Abordarea studiului Ȋnțelepciunii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: