Extindeți sfera senzațiilor

537Întrebare: Astăzi, fizicienii spun că toată realitatea nu este materie, ci doar informație. Trăim într-un fel de lume și tot ceea ce există ne aduce o anumită informație. Este îmbrăcată în diverse veșminte, adică în ceea ce vedem în jurul nostru. De ce a făcut Creatorul totul așa? Este posibil să vedem vreo informație direct?

Răspuns: Vedem că în lumea noastră acest lucru este imposibil. Dacă vrem să simțim ceva, atunci oricare dintre senzațiile noastre constă din două proprietăți opuse: detectare și ceea ce se simte. De aceea, Creatorul ne-a creat ca opușii Săi, astfel încât să-L putem simți, să-L cuprindem și să-L înțelegem.

Întrebare: Legile naturii nu depind de observator; ele sunt, ca să spun așa, neschimbabile. Și totuși, dacă ne schimbăm proprietățile interne, simțim diferit legile naturii? Atunci chiar și acestea se schimbă?

Răspuns: Desigur, se schimbă. Ceea ce simțim, simțim în noi înșine. Dacă ne schimbăm intern, atunci simțim că tot ceea ce ne înconjoară se schimbă.

Întrebare: Legile nu se schimbă cu privire la egoismul meu natural, dar schimbând munca mea cu egoismul, pot simți legile naturii într-un mod diferit?

Răspuns: Absolut. Eu într-un fel merg dincolo de aceste legi. Este o realizare a adevăratei teorii a relativității: totul este relativ la o persoană.

Întrebare: Te referi la egoistul care percepe lumea cu cinci simțuri?

Răspuns: Și mai presus de asta. Cinci simțuri nu sunt suficiente pentru noi. În ele, simțim doar lumea noastră iar acestea sunt senzații animalice. Dar, ridicându-ne mai sus, începem să simțim proprietățile de dăruire deasupra egoismului. În acestea simțim schimbarea stării superioare a lumii. Acest lucru este perceput deasupra simțurilor noastre animalice.

KabTV „Stări spirituale” , 02.07.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed