Făcând simțurile să se îmbine cu mintea

531.01Întrebare: În clasă, elevii tăi din studiază cărți de diferite tipuri. Unele dintre ele sunt mai științifice, de exemplu, Studiul celor Zece Sefirot. Altele, precum Cartea Zohar, sunt scrise într-un limbaj mai alegoric. Cum îl afectează pe om?

Răspuns: Diferit. Depinde de om. Dar dacă studiază Cabala de multă vreme, atunci începe să vadă atât într-o prezentare senzorială, de exemplu, prin Cartea Zohar, cât și în prezentarea științifică, tehnică, din Studiul celor Zece Sefirot, că acestea sunt unul și același lucru.

În principiu, ele descriu pur și simplu lumea. Dar, întrucât omul constă din inimă și minte, adică din senzații și analize, aceste cărți sunt fie mai apropiate de starea sa senzorială, fie de cea conceptuală. Oamenii sunt împărțiți în aceste două categorii, adică sunt undeva la mijloc.

Dar când cineva este angajat în Cabala, pentru el acestea se contopesc deja. Desigur, există stări, așa numitele urcări sau coborâri. Atunci  pentru el sunt mai potrivite fie descrierile fizice, fie descrierile senzoriale.

Din emisiunea de pe KabTV„Întrebări despre cărțile cabalistice”, 22.10.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: