Familia și căsătoria, partea 8

Să-i simți pe toți aproape de tine

Întrebare: Putem spune că familia este necesară numai pentru a învăța să dăruim corect? Aceasta este o dăruire egoistă, dar am cel puțin niște modele de comportament corect.

Răspuns: Da, cam așa ceva. Cel puțin, familia demonstrează condiția că, dacă un om îi simte pe ceilalți apropiați, atunci sunt gata să-l tratez ca pe mine, însumi.

Deci, întreaga problemă este să-i simți pe toți apropiați. Aceasta este metoda Cabalei. Lumina Superioară creează în noi o astfel de abilitate.

Remarcă: Ai spus că există cinci feluri de dorințe în noi. Rezultă că văd o parte din dorințele mele în afara mea și le simt ca fiind străine și văd o parte din dorințele mele ca fiind ale mele, așa că îmi pasă în mod natural de împlinirea lor.

Comentariul meu: Lumea întreagă – tot ceea ce văd – sunt dorințele mele. Mă văd înăuntrul meu.

Întrebare: Dar eu văd o parte în afara mea și o parte în mine?

Răspuns: Da. Numai acele dorințe care sunt în afara mea sunt ca niște străini, dar sunt cele mai importante pentru mine.

Întrebare: Unde este aici familia?

Răspuns: Familia se află la mijloc, la granița dintre „eu” și lumea exterioară. Este o legătură de trecere din conștientizarea lumii externe ca fiind tu însuți.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 1/01/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: