Familia și căsătoria, partea 5

Familia – Baza creșterii spirituale a maselor

Observaţie:  Cabala vorbește despre importanța mediului, care ar susține părerea că numai revelarea Creatorului poate fi motivația pentru crearea unei familii.

Comentariul meu:  Dar acest mediu nu ar trebui să fie același ca într-un sat, într-o țară sau într-un mic oraș, în care opinia publică a unei mase slab educate exercită presiune asupra tinerilor și îi obligă să înceapă o familie și să existe în acest fel.

Întrebare:  Este acesta un proces de educație, în care, de la vârsta școlară, o persoană ar trebui să primească o explicație despre diferența dintre masculin și feminin, scopul creației și ce este Creatorul? Dacă da, acest lucru nu pare simplu.

Răspuns:  Într-adevăr, toate acestea vor trebui explicate. Datorită acestei educaţii vom reveni din nou la familie, dar într-o altă formă.

Vedem că părăsim stadiul în care avem nevoie de o familie. În trecut, oamenii de la 16 la 18 ani se gândeau la el și îl creau, însă astăzi nu mai este cazul.

Întrebare:  Este familia, ca bază a legăturii dintre oameni, începutul căii dezvoltării spirituale a unei persoane?

Răspuns:  O persoană va crește spiritual mai ales din familie. Dacă vorbim despre un grup cabalistic, aceasta este o chestiune complet diferită, iar dacă este vorba despre mase, atunci familia este baza.

Întrebare:  Familia este un model în care am o atitudine pozitivă față de soțul meu și de copii, deoarece este inerentă pentru mine, prin natură?

Răspuns:  Nu numai. Va fi un astfel de model în care te dezvolți spiritual. În plus, vor exista grupuri de bărbați și femei unde bărbații și femeile se dezvoltă separat, acolo unde primesc înălțare, inspirație și încărcătură spirituală și le realizează în familie, între ei.

Întrebare:  În principiu, aceste două celule vor rămâne două tipuri de mediu?

Răspuns:  Da. Grupuri de bărbați și femei, bărbat și femeie în familie și copiii lor, aceasta va fi practic structura societății.

Din KabTV „Fundamentele Cabalei”,1/1/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: