Familia și căsătoria, partea 1

O naștere a ceva special din două opuse

Întrebare: Conform Cabalei, căsnicia nu este ceva creat artificial de om. S-a dezvoltat pe baza proprietăților noastre naturale. De ce combinarea a două opuse oferă înălțarea spre altceva, altceva nou?

Răspuns: Vedem că elementele naturii cu cât sunt mai dezvoltate, cu atât este mai dificil ca ele să se potrivească împreună. Însă atunci când sunt combinate, ele oferă înălțarea spre proprietăți mai distincte, mai dezvoltate și unice.

Așadar, dacă vorbim despre natura elementelor chimice, este un lucru, despre elemente biologice, este altceva și dacă vorbim despre lumea animală, atunci este complet diferit, deoarece noi de asemenea suntem parțial legați de nivelul animal.

Remarcă: Ei spun că la nivelul primitiv, elementele nu sunt separate. Există chiar unele animale în care părțile masculine și feminine coexistă în același corp.

Comentariul meu: Mai mult de atât, există unele animale care cu ușurință își schimbă genul în funcție de ce este necesar pentru procreare. Așa că toate acestea sunt foarte fine, curgătoare și schimbătoare.

Cu toate acestea, cu cât este mai mare obiectul naturii, cu atât este mai dificil pentru el să continue. Totuși, printre animale noi nu găsim nicio combinație specială de spirit, moralitate sau obiceiuri. Doar la oameni.

În comunitățile antice, primitive și în toate felurile de comunități naturale protective, nu a fost nicio separare specială între indivizi. Până recent, nu a fost nicio problemă să se creeze un cuplu între un bărbat și o femeie din același sat, doarece toți se cunoșteau între ei, ei au înțeles cine sunt, au avut același stil de viață și toate celelalte. Totul era similar, chiar și caracterele oamenilor au fost foarte similare.

Însă, începând cu secolul 19, o distincție foarte serioasă a apărut printre oameni în funcție de stările lor și de alte motive. Prin urmare, s-a ridicat problema despre cum se vor împerechea masculii și femelele.

De pe KabTV „Fundamentele Cabalei”, 1/1/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed