Familia și căsătoria, partea 4

Timpuri diferite – Familie diferită

Întrebare: Pe de-o parte, dezvoltarea constantă a egoismului nostru distruge familia. Pe de altă parte, distrugerea căsniciei este contrară legilor naturii. Până la urmă, nu a creat natura celula familiei ca un mediu minim unde o persoană se poate dezvolta?

Răspuns: Anterior familia a fost menținută de interesele pur egoiste. Astăzi, natura noastră o distruge.

Întrebare: Din punctul de vedere al Cabalei, unde se îndreaptă totul?

Răspuns: Spre asigurarea că ne ridicăm la următorul nivel.

Întrebare: Deci, în viitor, o asemenea celulă ca familia va fi păstrată?

Răspuns: Familia va fi complet diferită. Principala întrebare pentru ea va fi: „Cum mărim spiritualitatea?” – deoarece acesta este motivul pentru care pot să țin pe umeri această povară copleșitoare, să suport o altă persoană lângă mine și constant să am grijă de el sau de ea și de copii.

Sunt gata să plătesc pentru „păcatele tinereții” că am „creat” câțiva copii, dar nimic mai mult. Cu toate acestea, aceasta nu este o familie. Pentru a salva familia, am nevoie de niște valori mai înalte decât copiii. Nimeni nu va trai de dragul copiilor. Dacă astăzi încă mai sunt asemenea oameni, atunci într-o generație sau două ei vor dispărea.

Întrebare: Vorbind în limbajul Cabalist, fără scopul revelării Creatorului, familia nu poate să existe? Oamenii, pur și simplu, nu vor avea nicio motivație să trăiască împreună? În plus, nu va fi tehnologia la un asemenea nivel încât nevoia pentru familie vă dispărea?

Răspuns: În toate cazurile, din toate direcțiile, vom ajunge la concluzia că o persoană nu va mai avea nevoie de altcineva, chiar și psihologic, deoarece noi ne îndreptăm spre uni-sex, în orice și în tot, dar nu să creăm o familie.

De pe KabTV „Fundamentele Cabala” 1/1/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed