Fără a ne cunoaște trecutul, nu vom obține viitorul

Baal HaSulam, Scierile ultimei generații, Introducere la „Scrierile ultimei generații”: ”Avantajul omului față de el este că spiritul omului se înalță în trecut și privește în trecut așa cum se uită cineva în oglindă și își vede defectele pentru a le corecta. La fel, mintea vede prin ceea ce a trecut și își corectează conduita viitoare”.

„Spiritul omului se înalță în trecut” – la acea forță care l-a creat.

Mai întâi, omul vrea să știe: „De unde vin?” Apoi: „Încotro mă îndrept?” Dar el nu poate întreba „Unde mă duc?”; dacă nu își știe începutul, nu își va ști sfârșitul. De aceea, el se uită la trecut, încercând să ajungă la sursă, la Lumina care l-a creat. Deoarece întrebarea: „Cine sunt?” este o întrebare referitoare la sursa omului: „Cine m-a creat, cine mă controlează, cine decide?”, iar dacă el devine conștient de sursă și o studiază, atunci el își obține viitorul.

„Privește în trecut, așa cum se uită cineva în oglindă și își vede defectele pentru a le corecta” – defectele create în el de către sursă, astfel că el va putea să ajungă la conștientizarea și obținerea Lui: din întuneric, la Lumină – și, în acest fel, își va obține viitorul. Și viitorul există în conexiunea cu aceeași sursă.

Din KabTv „Ultima generație” din 11/09/2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: