Fără opțiuni

938.03Când trecem de la respingerea celorlalți la o conexiune deasupra egoismului nostru, atunci începem să simțim acest sistem de comunicare între noi și toți ceilalți. Legătura dintre tine și toți ceilalți se numește creșterea de-a lungul gradelor lumilor.

În măsura în care putem reduce distanțele interioare dintre noi pentru a fi inimă la inimă cu dorințele, intențiile și împlinirile noastre, în aceeași măsură relativ unul față de altul, urcăm nivelurile lumilor. Egoismul meu este între mine și tine, iar dacă împart ego-ul în părți, atunci voi avea cinci niveluri: zero, unu, două, trei și patru.

Dacă pot depăși puțin primul nivel și să mă apropii de tine, se numește că am urcat la nivelurile lumii lui Assiya. Al doilea nivel este lumea Yetzira, al treilea este lumea Beria, apoi lumea Atzilut, lumea lui Adam Kadmon și Infinitul — locul în care ne unim complet, înseamnă fără sfârșit, fără limitare. Așa se întâmplă.

Când sunt în această stare în raport cu tine, nimic nu este greu pentru mine; asta se numeste lumi. Și nu există altceva decât suprafața pe care existăm cu toții — sparți, în respingere, separați unul de celălalt de egoismul nostru — și trebuie să ne unim.

Să spunem că lumea de sus acționează asupra noastră acum, ceea ce înseamnă că sistemul global începe să funcționeze mai mult. Dar legăturile dintre noi sunt vicioase și rele. Prin urmare, atunci când un mic „curent electric” trece prin noi, adică o conexiune mică, atunci sistemul se simte în dezordine, în criză, ca să spunem așa, și nu putem face nimic în privința asta.

Simțim că încercăm să fim deconectați unul de celălalt, iar sistemul ne angajează în mod constant din ce în ce mai mult și nu putem ajunge nicăieri. Spre deosebire de acest sistem, suntem într-o relație egoistă unii cu alții, dar ne cere să fim conectați și să acționăm împreună. Prin urmare, criza se numește globală, integrală!

Aici nu avem opțiuni în fața noastră. Trebuie să ne unim și să ne alăturăm acestui sistem fie voluntar, cu conștientizare și ceea ce cere și ajută Cabala să facă, sau sistemul se va porni din ce în ce mai mult și vom simți din ce în ce mai multe suferințe până ne va convinge.

KabTV „Am primit un apel. De unde cunoști Cabala?” 12.11.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: