Faraonul – Forma inversă a Creatorului

565.02Întreaga înțelepciune a Cabalei constă în cum să percepem corect natura în care ne aflăm. Nu schimbăm nimic în realitate, cu excepția atitudinii noastre, a percepției lumii în care trăim. Nu există nicio modalitate de a schimba realitatea însăși, deoarece asta ar fi ca și cum am dori să schimbe universul.

Descoperim că suntem în interiorul forțelor naturii numite Creator sau Faraon, în funcție de percepția noastră. Faraonul și Creatorul sunt două forme opuse ale aceleiași forțe superioare.

Prin urmare, totul depinde de om. Dacă accept totul prin credință deasupra rațiunii și descopăr Creatorului peste tot, atunci Faraonul pare să dispară. Faraonul este forma incorectă în care îl văd pe Creator. Dar pe măsură ce mă schimb, mă corectez și încep să descopăr forța de dragul dăruirii, văd că întreaga lume este în dăruire și iubire și nu există nimeni altcineva decât Creatorul. Și nu există Faraon!

Creatorul spune: „Să mergem la Faraon, căci eu i-am împietrit inima”. Deoarece El îl dezvăluie pe Faraon ca fiind cea mai malefică forță din creație, El obligă creaturile să-l dezvăluie pe Creator.

Creatorul îi spune lui Moise: „Să mergem la Faraon, căci i-am împietrit inima”. Este ca și cum s-ar ascunde în spatele Faraonului și, în locul Creatorului, Moise îl vede pe Faraon: puternic, dominator, teribil. Dar de ce este necesar acest lucru? Pentru ca Moise să aibă nevoie de Creator, de ajutorul Său. Și astfel Creatorul întărește inima Faraonului, îl face mare și teribil, astfel încât Moise să se teamă de acest monstru.

Forța lui Faraon crește și nu avem altă opțiune decât să alergăm la Creator pentru ajutor. Vrem să ne ascundem în Creator, să ne ascundem sub aripile Sale, astfel încât Faraonul să nu ne poată atinge.

Faraonul ne apropie de Creator, de eliberare. Cine le dă poporului Israel toată puterea, toate vasele, dorința de a ieși din Egipt? Faraonul! Faraonul l-a crescut pe Moise și a organizat totul pentru evadare. Faraonul este puterea care acționează asupra noastră în timpul exilului nostru.

Faraonul ne-a pregătit pentru ieșirea din exil: ne-a organizat, ne-a construit, ne-a crescut. Și când vine momentul să ieșim din exil, el îi transmite din ce în ce mai mult puterea Creatorului, până când ieșim complet din puterea Faraonului și ne agățăm de forța superioară, care se numește Creatorul. Cu El, continuăm și Faraonul își încheie misiunea.

Este un sistem unificat, care funcționează în acest fel, uneori prin puterea răului, apoi prin puterea binelui, apoi prin ambele împreună prin linia de mijloc. Puterea Faraonului și puterea Creatorului corespund pe deplin una cu cealaltă și totul pentru ca omul din mijlocul lor să poată crește corect.

Din lecția zilnică de Cabala 04.04.2021, „Pesah (Paște)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: