Femeia fantastică – Partea 1

Întrebare: Filmele despre super eroi au mare succes. Acum, Israelul are motiv să se mândrească, în filmul Wonder Woman, despre care vorbește o lume întreagă, rolul principal îl joacă o actriță israeliană. În tot filmul, rolul ei e să salveze lumea.

Spectatorii israelieni comentează: „ni se umple inima de mândrie de fiecare dată, când vedem o femeie israeliană făcând fapte eroice și salvând oameni”.

Herb Keinon , jurnalist la Jerusalem Post, scrie despre „admirația israelienilor care urmăresc „Femeia Fantastică” (Wonder Women)…..„pieptul colectiv al celor din audiență pare să se umfle, pe măsură ce o urmărim cu toții o femeia israeliană care, în viața ei reală, este foarte mândră și deschisă cu israelismul ei….

„Nicio urmă de gri în firul acțiunii, a fost doar alb și negru…..a fost binele împotriva răului. Și, spune Gadot, prin ea fiecare israelian din sală a fost clar, fără discuție, de partea binelui”.

Aceasta simbolizează cum cel mic, poporul lui Israel, raportat la lumea cea mare, trebuie să aducă Lumina întregii umanități. Este în asta un înțeles mai adânc, în faptul că, cel puțin în acest film, o femeie israeliană salvează lumea?

Răspuns: Problema este că e doar în film. Până la urmă, noi, poporul lui Israel, chiar trebuie să fim Lumina pentru națiile lumii și să salvăm omenirea din gaura adâncă în care stăm acum, din egoismul nostru care ne omoară. Din păcate, dăm un exemplu prost omenirii prin modul în care ne folosim calitățile egoiste, pentru a câștiga, pentru a avea mai mult succes, pentru a depăși pe toată lumea.

Nu întâmplător ne urăște lumea, fiindcă, în loc să fim Lumină pentru națiile lumii, am devenit pentru ei întuneric. De aceea, când ne bucurăm la un astfel de film, ar trebui să înțelegem că noi chiar trebuie să fim astfel de super eroi, care să arate tuturor cum să obțină o viață bună.

Viața bună va veni când ne vom ridica peste dorința noastră egoistă, care ne ține sclavi din naștere, la dorința de dăruire, să iubim în loc să urâm, să ne unim în loc să ne despărțim. Noi trebuie să dăm lumii întregi exemplu cum să facă asta și întreaga lume va învăța de la noi și va accepta această metodă și se vor corecta relațiile dintre oameni, dintre țări și dintre nații.

Niciun truc nu va putea corecta lumea, toată lumea trebuie să se schimbe și oamenii trebuie să se schimbe. Cum e posibil să salvezi un om dacă el nu se schimbă? Deci, unde e salvarea? În primirea unui palat în locul unei case mici?

Corecția este posibilă doar prin schimbarea interioară a unui om, a relațiilor lui cu ceilalți. Asta înseamnă să schimbăm iadul în raiul în care va fi iubire în loc de ură și dăruire în loc de primire. În acest fel vom ajunge cu adevărat la o lume bună. Înțelepciunea Cabalei ne obligă să ne îndeplinim această misiune.

E fără rost să așteptăm vreun super erou să vină să ne salveze, asta nu o să se întâmple, e inclus aici și Messia. Până la urmă, Messia, Mașiah – este o forță care ne trage (moșeh) din egoismul nostru către dăruire, iubire și conexiune. Mulțumită acestui fapt, ni se revelează noi organe senzoriale și începem să vedem lumea mai larg.

Poporul lui Israel va conduce lumea exact către asta, prin transmiterea către ea a metodei de corectare. Până o să facem asta, toți ne vor urî. Un film din acesta frumos, nu o să ne ajute. Eu cred că trezește în celelalte nații sentimente foarte neplăcute.

Pe de altă parte, în subconștient, ei așteaptă ca noi să aducem salvarea omenirii, iar noi nu o facem. În plus, le arătăm filme cu super eroi, ca și cum am demonstra batjocoritor că Israelul poate aduce corectarea lumii dar, din anumite motive, nu o face. Deci, eu nu cred că acest film va avea un impact pozitiv.

Din KabTV – Emisiunea „O viață nouă” 8/6/17

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: