„Fie ca apele să fie pline de creaturi vii”

420.06Este scris în actul creației: Să se umple apele cu creaturi vii care roiesc. Adică nu poți ucide o persoană care se numește ființă, ființă vie. (Cartea Zohar)

Apa este lumina lui Hassadim. Totul provine din apă. Nici din sol nu poate crește nimic fără apă.

Astfel, porunca „Să nu ucizi” corespunde actului de creație „Să se umple apele cu creaturi vii care roiesc”, adică apariția tuturor ființelor vii, nu mai la nivel vegetativ, ci cu calități mai dezvoltate, animate .

În acest sens, Darwin a avut dreptate când a privit întreaga imagine. Singurul lucru despre care a greșit a fost legea dezvoltării naturale, că natura însăși găsește modalități de dezvoltare. Acest lucru este pre-programat și se realizează treptat în funcție de datele informaționale care vin de la bun început, de la primul act de creație.

Darwin nu a înțeles acest lucru. Prin urmare, suntem în această incertitudine. Pe de o parte, se pare că are dreptate că există o dezvoltare și, pe de altă parte, nu vedem cum se dezvoltă un lucru din celălalt, unde sunt etapele intermediare și așa mai departe. Aici oamenii nu sunt de acord și nu pot găsi răspunsuri.

Cabala răspunde foarte simplu la acest lucru. Cu mai bine de două mii de ani în urmă în Cartea creației (Sefer Yetzirah), Avraam a scris deja despre aceste creații că totul provine din datele informaționale. Nu este nimic nou. Ceea ce vedem în fața noastră nu este altceva decât datele informaționale din manifestările din ce în ce mai noi ale creației.

Aceste creații apar ca și când nu ar fi existat niciodată înainte. Cu toate acestea, ele au existat, dar numai sub formă de forțe sau informații, iar acum ele se manifestă în fața noastră. Deci, acest lucru nu este nimic neobișnuit – Darwin avea dreptate.

KabTV „Puterea cărții Zohar” # 11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: